22. 8. 2016

BROSKYŇOVÝ CHIA DŽEM

Nečaká Vás žiadne dlhé varenie. Džem neobsahuje žiadne konzervačné látky, dokonca ani cukor, iba javorový sirup. Najlepšie chutí na celozrnnej hrianke, v tvarohu, v bielom jogurte, v müsli alebo ho môžete použiť aj pri pečení. A Vaše deti ho ocenia najmä v palacinkách alebo v raw dezertoch.

Potrebujeme: 

200 g čerstvých broskýň 
2 PL chia semienok 
1 PL javorového sirupu
štipku mletej škorice

Ako nato: 

1. Broskyne ošúpeme, odstránime kôstky a nakrájame ich na menšie kúsky. Potom ich rozmixujeme do hladka, pridáme chia semienka, javorový sirup a škoricu. Dôkladne všetko spolu premiešame a broskyňový chia džem naplníme do vysterilizovaného, zavareninového pohára. Dobre uzavrieme a dáme do chladničky. Džem začne hustnúť, asi po 2 hodinách. Broskyňový džem je dobré spotrebovať v deň výroby, ale inak by mal vydržať, pár dní v chladničke, asi 4 dni.

TIP: Ak si ovocie prevaríte, pár minút v menšom hrnci, trvanlivosť bude dlhšia. Kedže chia semienka nemajú radi teplo, dbajte nato, aby bol džem dobre vychladený, predtým než doňho pridáte chia semienka. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára