22. 10. 2016

ZEMIAKOVÝ BOURAK S OLIVAMI

Najčastejšie sa plní Bourak mletým mäsom, tuniakom, syrom, uvareným vajíčkom, zemiakmi, kuracinou alebo aj garnelami a sardelkami. Tento bourak, známy aj pod názvom Brick je plnený zemiakmi a olivami. Z cesta sa dajú robiť trojuholníky, rolky, taštičky alebo aj veľké štvorce.


Potrebujeme: 

1 balenie FEUILLES de BRICK
5 stredne veľkých zemiakov 
hrsť zelených olív 
1 ČL soli 
1/2 ČL koriandru a rasce 
štipku šafranu 
slnečnicový olej 
citrónovú šťavu

Ako nato: 

1. Uvaríme zemiaky v šupke. Ošúpeme ich, nakrájame na menšie kocky a dáme ich do väčšej misy. Pridáme na jemno nasekané olivy, soľ, korenie a všetko spolu rozmačkáme na mäkké pyré. Do stredu okrúhleho cesta, brick dáme asi 2 PL zemiakovej plnky, ktorú trochu lyžicou pomačkáme. Uzavrieme ľavú stranu cesta, potom pravú stranu cesta, spodnú časť cesta a na záver vrchnú časť cesta tak, až nám vznikne štvorec.

2. Takto postupujeme i ďalej, až kým sa cesto a plnka neminú. Potom vyprážame bourak v horúcom oleji z oboch strán do zlato-hneda. Cesto by malo byť chrumkavé. Bourak ukladáme na stojato do menšej misky, vystlanej papierovými utierkami a necháme prebytočný olej pár minút odkvapkať. Na záver bourak pokvapkáme citrónovou šťavou a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára