VYPRÁŽANÉ RYBY S HRANOLKAMI

Najprv som ryby moc nemusela. Potom som bola na dovolenke na Kréte a objednala si veľký miešaný tanier rýb. To bola bomba. Dostala som obrovskú chuť na ryby. V ten deň sa vo mne zrodila rybia mánia. Celé dva týždne som nemala na nič iného chuť ako len na ryby. Po príchode z dovolenky rybia mánia pokračovala. Začala som ryby vysmážať, grilovať ako o stošesť. Dnes Vám prezentujem moju obľúbenú kombináciu Fish & Chips. 

Potrebujeme: 

500 g čerstvých rýb podľa vlastného výberu, sardinky
4 zemiaky 
1 citrón
morskú soľ 
slnečnicový olej
hladkú múku

Ako nato: 

1. Vyčistené ryby osolíme, omúčime a vyprážame z oboch strán do zlatova. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vyprážame v oleji do zlatova. Hotové ryby a hranolky ukladáme na papierové utierky a necháme chvíľku odležať. Servírujeme na tanieri s hranolkami a podávame s prekrojeným citrónom. 

Komentáre

Obľúbené príspevky