BOURAK S MLETÝM MÄSOM

1 balenie FEUILLES de BRICK
1 citrón
petržlenovú vňať
slnečnicový olej
Plnka:
250 g mletého mäsa (jahňacie)
1 červenú cibuľu
pár vetvičiek petržlenovej vňate
1/2 ČL Ras el hanout korenia
soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Na oleji si speníme na plátky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, koreniny a všetko spolu opekáme, najlepšie na panvičke, asi takých 10-15 minút. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať, odstavíme zo šporáka a plnku necháme vychladnúť.
2. Plátky brick cesta roztriháme na polovičky a prikryjeme utierkou. Cesto rýchlo schne. Do stredu dáme vychladnutú mäsovú plnku. Z prava uzavrieme, potom z ľava a zarolkujeme. Takto postupujeme i u zvyšných plátkov cesta a už keď máme všetky rolky zrolované, vyprážame z oboch strán v oleji do zlatova. Olej necháme odkvapkať a podávame s citrónom. Dekorujeme petržlenovou vňaťou.
Komentáre
Zverejnenie komentára