30. 6. 2016

FAZUĽOVÉ PYRÉ

Absolútne zdravá nátierka, ktorá obsahuje skoro všetky esenciálne aminokyseliny a znižuje obsah cholesterolu v krvi. Mali by sme ju zardiť do nášho jedálnička. Ideálna aj ako dip k čerstvej zelenine, k falafelu alebo ku grilovanému mäsu. Príprava je jednoduchá a rýchla, vyskúšajte. 

Potrebujeme: 

240 g uvarenej bielej fazule
1 strúčik cesnaku 
1 PL citrónovej šťavy 
1/2 PL Tahini
1 ČL Harissy napríklad tejto
1 ČL mletej rasce 
morskú soľ a biele mleté korenie 

Ako nato: 

1. Fazuľu uvaríme, scedíme a ešte teplú rozmixujeme v elektrickom mixéri. Pridáme prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, tahini pastu, harissu, rascu a mixujeme ďalej na hladký krém. Na záver okoreníme, osolíme podľa vlastnej chuti a dekorujeme uvarenou fazuľkou a čerstvým kôprom. Podávame s bielym pečivom, najlepšie s Pita chlebíkom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára