21. 8. 2016

ČUČORIEDKOVÝ CHIA DŽEM

Zdravý a predovšetkým rýchlo vyrobený džem. Ideálne je, ak si ho vyrobíte z menšej dávky ovocia, ktoré máte radi. Napríklad to môžu byť maliny, jahody, egreše alebo čerešne. Vyberajte také ovocie, ktoré sa dá dobre rozmixovať. V džeme sa nachádzajú chia semienka, ktoré sú veľmi výživné a džem krásne zahustia. So sladením to nechám už na Vás u nás to bol med. Ak zvolíte ovocie, ktoré je sladké, sladiť už potom netreba. Skúste si pripraviť tento džemík aj Vy. Chutí lepšie ako ten kupovaný.

Potrebujeme: 

200 g čerstvých čučoriedok 
2 PL chia semienok 
1 PL medu 

Ako nato: 

1. Čučoriedky umyjeme a rozmixujeme ich do hladka. Pridáme chia semienka, med a všetko spolu dobre premiešame. Potom čučoriedkový chia džem naplníme do vysterilizovaného, zavareninového pohára. Dobre uzavrieme a dáme do chladničky. Džem krásne zhustne, je sladký a mal by sa konzumovať, najlepšie v deň výroby. Džem je vyrobený bez akýchkoľvek zahusťovadiel a pektínov a mal by vydržať aspoň 4 dni v chladničke.

TIP: Džem si pripravíte aj z akéhokoľvek iného ovocia, ktoré máte radi, avšak ovocie by malo byť mäkké, také, ktoré sa dá dobre rozmixovať. Robte pre začiatok menšie dávky. A myslite nato, že džem má nízku trvanlivosť, takže by sa mal konzumovať ihneď alebo najneskôr do 4 dní. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára