MANGOVO-MARHUĽOVÝ CHIA PUDING
Zdravý a ľahký dezert, ktorý je vhodný i pre celiatikov. Pozostáva len z pár ingrediencií. Ak máte pripravený chia gél vopred, príprava trvá necelých desať minút. Vychutnajte si mangovo-marhuľový chia puding kedykoľvek, na raňajky, desiatu alebo len tak, keď potrebujete zahnať chuť na sladké.
Potrebujeme:
250 ml mandľového mlieka
4 PL chia semienok
1 zrelé mango
2 marhule
pár kvapiek limetkovej šťavy
pár kúskov nakrájaných marhúľ a broskýň
1 PL domáceho müsli napríklad tohto
med
mätu marokánsku
Ako nato:
1. Do mandľového mlieka dáme chia semienka a necháme ich cez noc, alebo minimálne 2-4 hodiny v chladničke nabobtnať. Konzistencia chia semienok s mliekom sa spojí, pričom získate hustý gél. Potom ošúpeme mango a marhule. Marhule zbavíme kôstky a všetko nakrájame na menšie kúsky. Vhodíme do mixéra, pokvapkáme limetkovou šťavou a rozmixujeme na jemný krém. Mangovo-marhuľový krém naplníme do vysokého, skleneného pohára.
2. Z chladničky vyberieme gél a dobre ho premiešame vidličkou. Gél dáme na mangovo-marhuľový krém. Na gél poukladáme pár kúskov nakrájaných marhúľ a broskýň. Pridáme domáce müsli a pokvapkáme trochu medom. Dekorujeme mätou marokánskou a ihneď podávame. Mangovo-marhuľový chia puding môžte dať aj do chladničky a konzumovať ho až na druhý deň.
TIP: Pripravte si samostatný chia gél do zásoby a použite ho vtedy, kedy Vám to vyhovuje. Môžte si ho pridať napríklad do pudingov, do smoothie, do müsli, do jogurtu a do všetkého, čo máte radi. V chladničke by mal vydržať až 7 dní.
Potrebujeme:
250 ml mandľového mlieka
4 PL chia semienok
1 zrelé mango
2 marhule
pár kvapiek limetkovej šťavy
pár kúskov nakrájaných marhúľ a broskýň
1 PL domáceho müsli napríklad tohto
med
mätu marokánsku
Ako nato:
1. Do mandľového mlieka dáme chia semienka a necháme ich cez noc, alebo minimálne 2-4 hodiny v chladničke nabobtnať. Konzistencia chia semienok s mliekom sa spojí, pričom získate hustý gél. Potom ošúpeme mango a marhule. Marhule zbavíme kôstky a všetko nakrájame na menšie kúsky. Vhodíme do mixéra, pokvapkáme limetkovou šťavou a rozmixujeme na jemný krém. Mangovo-marhuľový krém naplníme do vysokého, skleneného pohára.
2. Z chladničky vyberieme gél a dobre ho premiešame vidličkou. Gél dáme na mangovo-marhuľový krém. Na gél poukladáme pár kúskov nakrájaných marhúľ a broskýň. Pridáme domáce müsli a pokvapkáme trochu medom. Dekorujeme mätou marokánskou a ihneď podávame. Mangovo-marhuľový chia puding môžte dať aj do chladničky a konzumovať ho až na druhý deň.
TIP: Pripravte si samostatný chia gél do zásoby a použite ho vtedy, kedy Vám to vyhovuje. Môžte si ho pridať napríklad do pudingov, do smoothie, do müsli, do jogurtu a do všetkého, čo máte radi. V chladničke by mal vydržať až 7 dní.
Komentáre
Zverejnenie komentára