MORČACIE PRSIA S PAŽITKOU NA PAPRIKE
Potrebujeme:
670 g morčacích pŕs
200 g smotany
1 červenú papriku
1 žltú papriku
4 PL slnečnicového oleja
4 PL rajčinového pretlaku z tuby
1 ČL mletej štiplavej papriky
1 ČL kari korenia
1/2 zväzok pažitky
Ako nato:
1. Morčacie prsia umyjeme, necháme odkvapkať. Pokrájame na malé kúsky. Papriky umyjeme a pokrájame na tenké pásiky. Pažitku umyjeme a nožničkami nastriháme malé kolieska. Tmavo-zelené kolieska si odložíme na stranu na neskoršie dekorovanie.
2. Olej dáme do hlbšej panvice, necháme poriadne rozohriať a začneme oprážať morčacie prsia z oboch strán asi 5 minút. Pridáme papriku, pažitku a necháme ešte chvíľu opražiť.
3. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Pridáme všetky koreniny, paradajkový pretlak, smotanu, 5 PL vody a necháme povariť asi 5 minút pod zakrytou pokličkou. Pred podávaním dekorujeme pažitkou.
670 g morčacích pŕs
200 g smotany
1 červenú papriku
1 žltú papriku
4 PL slnečnicového oleja
4 PL rajčinového pretlaku z tuby
1 ČL mletej štiplavej papriky
1 ČL kari korenia
1/2 zväzok pažitky
soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Morčacie prsia umyjeme, necháme odkvapkať. Pokrájame na malé kúsky. Papriky umyjeme a pokrájame na tenké pásiky. Pažitku umyjeme a nožničkami nastriháme malé kolieska. Tmavo-zelené kolieska si odložíme na stranu na neskoršie dekorovanie.
2. Olej dáme do hlbšej panvice, necháme poriadne rozohriať a začneme oprážať morčacie prsia z oboch strán asi 5 minút. Pridáme papriku, pažitku a necháme ešte chvíľu opražiť.
3. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Pridáme všetky koreniny, paradajkový pretlak, smotanu, 5 PL vody a necháme povariť asi 5 minút pod zakrytou pokličkou. Pred podávaním dekorujeme pažitkou.
Komentáre
Zverejnenie komentára