31. 8. 2015

MORČACIE PRSIA S PAŽITKOU NA PAPRIKE

Potrebujeme: 

670 g morčacích pŕs 
200 g smotany
1 červenú papriku 
1 žltú papriku 
4 PL slnečnicového oleja
4 PL rajčinového pretlaku z tuby
1 ČL mletej štiplavej papriky 
1 ČL kari korenia 
1/2 zväzok pažitky 
soľ a čierne mleté korenie 


Ako nato: 

1. Morčacie prsia umyjeme, necháme odkvapkať. Pokrájame na malé kúsky. Papriky umyjeme a pokrájame na tenké pásiky. Pažitku umyjeme a nožničkami nastriháme malé kolieska. Tmavo-zelené kolieska si odložíme na stranu na neskoršie dekorovanie. 

2. Olej dáme do hlbšej panvice, necháme poriadne rozohriať a začneme oprážať morčacie prsia z oboch strán asi 5 minút. Pridáme papriku, pažitku a necháme ešte chvíľu opražiť. 

3. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Pridáme všetky koreniny, paradajkový pretlak, smotanu, 5 PL vody a necháme povariť asi 5 minút pod zakrytou pokličkou. Pred podávaním dekorujeme pažitkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára