MORSKÉ RYBY S BYLINKOVOU KRUSTOU
Večera ako vyšitá na teplý sobotný večer. Nezaťaží Vás, nespôsobí únavu a budete rýchlo fit. Pečené rybky s bylinkovou krustou sú delikatesa a zdravé jedlo zároveň.
Potrebujeme:
2 morské ryby podľa vlastného výberu
100 g masla
80 g bagety
5 vetvičiek tymiánu
3 lístky šalvie
1 vetvičku mäty
1 vetvičku rozmarínu
1 chilli papričku
2 ČL citrónovej kôry
1/2 citrónovej šťavy
morskú soľ a čierne mleté korenie
hrozno
Ako nato:
1. Bagetu rozkúskujeme a dáme do mixéra. Mätu, rozmarín, tymián, šalviu, nakrájame na jemné plátky. Chilli papričku, rozkrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kúsky. Maslo rozpustíme v malom hrnci, pridáme všetky bylinky, chili papričku, citrónovú kôru a rozmixovanú bagetu. Hrniec odstavíme a zmes ešte dobre osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti.
2. Ryby vyčistíme, odšupníme a dáme do vymasteného pekáča. Na vrch dáme bagetovú zmes, okrem hlavy a chvosta. Pečieme v rúre pri 200 °C asi 20 - 25 minút. Pri väčších rybách pečieme asi 25 - 30 minút. Na záver pokvapkáme ešte citrónovu šťavou a podávame s hroznom.
Potrebujeme:
2 morské ryby podľa vlastného výberu
100 g masla
80 g bagety
5 vetvičiek tymiánu
3 lístky šalvie
1 vetvičku mäty
1 vetvičku rozmarínu
1 chilli papričku
2 ČL citrónovej kôry
1/2 citrónovej šťavy
morskú soľ a čierne mleté korenie
hrozno
Ako nato:
1. Bagetu rozkúskujeme a dáme do mixéra. Mätu, rozmarín, tymián, šalviu, nakrájame na jemné plátky. Chilli papričku, rozkrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kúsky. Maslo rozpustíme v malom hrnci, pridáme všetky bylinky, chili papričku, citrónovú kôru a rozmixovanú bagetu. Hrniec odstavíme a zmes ešte dobre osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti.
2. Ryby vyčistíme, odšupníme a dáme do vymasteného pekáča. Na vrch dáme bagetovú zmes, okrem hlavy a chvosta. Pečieme v rúre pri 200 °C asi 20 - 25 minút. Pri väčších rybách pečieme asi 25 - 30 minút. Na záver pokvapkáme ešte citrónovu šťavou a podávame s hroznom.
Komentáre
Zverejnenie komentára