PLNENÁ PAPRIKA NA PARADAJKOVEJ OMÁČKE
Plnenú papriku je najlepšie variť v lete, keď sú dostať na trhu farebné, voňavé papriky. Dnešná doba je veľmi uponáhľaná a klasické jedlá sa varia oveľa menej ako voľakedy. Všetko si uľahčujeme a zjednodušujeme. Aj tento recept je zjednodušený tým, že sa pečie v rúre.
Potrebujeme:
570 g hovädzieho mletého mäsa
400 g paradajkového pretlaku
4 vetvičky petržlenovej vňate
3 veľké papriky žltá, červená, zelená
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 šálku uvarenej ryže
1 cibuľu
1 ČL soli
1 ČL čierneho mletého korenie
1 ČL červenej mletej štipľavej papriky
1/2 ČL mletej rasce
kúsok bagety alebo 3 PL strúhanky
Ako nato:
1. Papriky umyjeme. Odkrojíme vršky a papriky zbavíme jadier. Do misy dáme mleté mäso, nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, soľ, všetky koreniny, varenú ryžu, nasekanú petržlenovú vňať a kúsok navlhčenej bagety. Rukami vymiešame mäsovú zmes. Zmesou naplníme všetky papriky.
2. Zo zvyšnéj časti urobíme menšie mäsové guľky. Do jánskeho skla dáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a premiešame. Papriky a guľky dáme do jánskeho skla a pečieme v rozohriatej rúre približne 30 - 35 minút pri 160 °C.
Potrebujeme:
570 g hovädzieho mletého mäsa
400 g paradajkového pretlaku
4 vetvičky petržlenovej vňate
3 veľké papriky žltá, červená, zelená
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 šálku uvarenej ryže
1 cibuľu
1 ČL soli
1 ČL čierneho mletého korenie
1 ČL červenej mletej štipľavej papriky
1/2 ČL mletej rasce
kúsok bagety alebo 3 PL strúhanky
Ako nato:
1. Papriky umyjeme. Odkrojíme vršky a papriky zbavíme jadier. Do misy dáme mleté mäso, nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, soľ, všetky koreniny, varenú ryžu, nasekanú petržlenovú vňať a kúsok navlhčenej bagety. Rukami vymiešame mäsovú zmes. Zmesou naplníme všetky papriky.
2. Zo zvyšnéj časti urobíme menšie mäsové guľky. Do jánskeho skla dáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a premiešame. Papriky a guľky dáme do jánskeho skla a pečieme v rozohriatej rúre približne 30 - 35 minút pri 160 °C.
Komentáre
Zverejnenie komentára