21. 8. 2015

PLNENÁ PAPRIKA NA PARADAJKOVEJ OMÁČKE

Plnenú papriku je najlepšie variť v lete, keď sú dostať na trhu farebné, voňavé papriky. Dnešná doba je veľmi uponáhľaná a klasické jedlá sa varia oveľa menej ako voľakedy. Všetko si uľahčujeme a zjednodušujeme. Aj tento recept je zjednodušený tým, že sa pečie v rúre. 

Potrebujeme:

570 g hovädzieho mletého mäsa
400 g paradajkového pretlaku
4 vetvičky petržlenovej vňate 
3 veľké papriky žltá, červená, zelená 
2 strúčiky cesnaku 
2 vajcia 
1 šálku uvarenej ryže 
1 cibuľu
1 ČL soli 
1 ČL čierneho mletého korenie 
1 ČL červenej mletej štipľavej papriky 
1/2 ČL mletej rasce 
kúsok bagety alebo 3 PL strúhanky

Ako nato: 

1. Papriky umyjeme. Odkrojíme vršky a papriky zbavíme jadier. Do misy dáme mleté mäso, nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, soľ, všetky koreniny, varenú ryžu, nasekanú petržlenovú vňať a kúsok navlhčenej bagety. Rukami vymiešame mäsovú zmes. Zmesou naplníme všetky papriky. 

2. Zo zvyšnéj časti urobíme menšie mäsové guľky. Do jánskeho skla dáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a premiešame. Papriky a guľky dáme do jánskeho skla a pečieme v rozohriatej rúre približne 30 - 35 minút pri 160 °C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára