Potrebujeme:
12 plátkov toastového celozrnného chleba
100 ml šlahačky 4 PL majonézy
2 vajíčka
2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
1 ČL kryštálového cukru
1/2 cibule
1/2 ČL pažitky
3/4 čerstvej uhorky
soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Uvaríme vajíčka asi 9 minút na tvrdo. Opláchneme studenou vodou, necháme vychladnúť a olúpeme. Z konzerv necháme vytiecť šťavu a tuniaka vidličkou dobre rozmačkáme. Cibuľu, uhorku a vajíčka nakrájame na jemné kocky.
2. Majonézu zmiešame so šlahačkou a pažitkou. Primiešame tuniaka. Cibuľu, uhorku a vajíčka. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a dochutíme cukrom. Toasty potrieme tuniakovým krémom, prepichneme drevenou špajgľou alebo dreveným špáratkom. Prekrojíme do šikma a servírujeme.
TIP: Urobte si tuniakový krém jeden deň dopredu. Má potom výraznejšiu chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára