21. 8. 2015

ZAPEKANÉ ŠAMPIŇÓNY

Čakáte návštevu alebo chystáte oslavu. Tak vám príde táto pochúťka práve vhod. S každou návštevou a oslavou stúpa akási nervozita. To je prirodzené. Pekne sa posaďte a uvoľnite. Dnes sa nebude prestierať stôl a nebudú sa leštit príbory. Namiesto toho zažijú hostia a oslávenci explósiu v ústach a vy sa nebudete stačiť diviť, ako sa po týchto jednohubkách len tak zaprášilo. 

Potrebujeme: 

400 g šampiňónov 
50 g tvrdého syru 
3 plátky mäkkého syru
2 dl mlieka 
1 cibuľu 
1 vajíčko
1/2 citrónovú šťavu
soľ 
olivový olej 

Ako nato: 

1. Zo šampiňónov odrežeme nožičky a hlavičky vydlabeme. Očistíme. Pripravíme si misku a namočíme ich do vlažného mlieka. Necháme ich v miske asi 7 - 9 minút. Pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme.

2. Cibuľu a zvyšky šampiňónov nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji. Pridáme plátky syra a premiešame. Keď sa syr začne roztápať, vypneme šporák a odstavíme. Plnkou začneme plniť šampiňóny. V miske si vyšľaháme vajíčko a polejeme každý šampiňón. Posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry asi na 15 minút. Pečieme pri 160 °C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára