14. 9. 2015

MARINOVANÉ KURA PLNENÉ ANANASOM A ZÁZVOROM








Tento recept som vymyslela v nedeľnajšie popoludnie pri filozofovaní, čo uvariť v nedeľu na obed a dospela som k tomuto lahodnému receptu. Himalájska bylinková soľ perfektne dodala kuratu šmrnc a prevoňala ho tymiánom, rozmarínom a šalviou. 



































Potrebujeme: 

1 stredne veľké kura
130 g zelených olív
4 zemiaky
3 chili papričky
2 vetvičky čerstvého tymiánu
1 cibuľu
1 ananas

trochu masla

Marináda: 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 PL olivového oleja, 1 ČL bylinkovej soli, 1/2 ČL čierne mleté korenie, 1/2 citrónovej šťavy

Plnka:

3 plátky ananasu
kúsok zázvoru 2 cm

Ako nato: 

1. Jednu cibuľu nakrájame nadrobno, prelisujeme cesnak. V miske zmiešame s olivovým olejom, bylinkovou soľou, korením a citrónovu šťavou. Množstvo marinády si môžete upraviť podľa množstva mäsa a vašej chuti. Umyjeme kura, uložíme ho do pekáča, marinádu vmasírujeme aj pod kožu kuraťa, z vonka a z vnútra a necháme cez noc v chladničke marinovať. 

2. Naplníme kura nakrájaným ananasom a zázvorom. Dobre uzavrieme špáratkami. Zemiaky a cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a poukladáme okolo kuraťa. Na záver poukladáme aj olivy, chili papričky, ananas, tymián a trochu masla. Kura otočíme na prsia, podlejeme troškou vody a dáme piecť do rúry pri 200 °C asi 40 minút. Nezabudnite občas podlievať šťavou. Po 40 minútach kura otočíme na chrbát a pečieme ešte 40 minút do chrumkava. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára