26. 9. 2015

PEČENÁ HRUŠKA S MANDĽAMI A HROZIENKAMI

Voňavé hrušky sú skvostným a zároveň jesenným dezertíkom. Osobne spájam s jeseňou čajíkovanie, varenie polievok, vôňu škorice, klinčekov, mandlí, hrozienok, vanilky a medu. Táto pečená hruštička prichádza práve vhod. Každopádne vás zahreje a zlepší náladu. Ideálne sladké potešenie nielen pre vás ale i pre vašich malých maškrtníkov.  


Potrebujeme: 

2 hrušky 
1 hrsť mandlí
1 hrsť hrozienok
2 ČL medu
trochu škorice 

Ako nato: 

1. Hrušky dobre umyjeme, rozkrojíme na pólky a odstránime jadrá. Mandle a hrozienka nasekáme na malé kúsky, zmiešame s 1 ČL medu a škoricou. 

2. Na každú hrušku dáme do vydľabanej časti trochu zmesi. Na plech dáme papier na pečenie, uložíme hrušky a pečieme 20 - 30 minút pri 180 °C. 

3. Na záver pokvapkáme hrušky medom a posypeme trochu škoricou. Dekorujeme mätou marokánskou. Pečené hrušky podávame ešte teplé. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára