ČOKOLÁDOVO-MANDARINKOVÝ KOLÁČ S KOKOSOM
To by som nebola ja, keby som si k narodeninám nič neupiekla. Doma bola čokoláda, mandarinky, kokos a vymyslený koláč bol jasný. Na koniec som ho ešte doladila, mandarinkovou kôrou, lupeňmi z ruží a jasmínovými kvetmi. Neni nič lepšieho, ako si upiecť koláč na narodeniny, ktorý ešte k tomu aj famózne chutí. Poviem vám úprime, strčí akýkoľvek kupovaný koláč do kapsy a narodeninová oslava sa s týmto koláčom určite vydarí.
300 g horkej čokolády
220 g polohrubej múky
160 g kryštálového cukru
120 g masla
5 mandariniek a kôra
3 PL kakaa
2 rozdelené od žĺtka
1 ČL vody z pomarančového kvetu (FLEUR D`ORANGER LA ZEINA)
trochu lupeňov z ruží, jasmínové kvety
300 g horkej čokolády
220 g polohrubej múky
160 g kryštálového cukru
120 g masla
5 mandariniek a kôra
3 PL kakaa
3 PL mlieka
2 celé vajíčka
2 celé vajíčka
1 ČL vody z pomarančového kvetu (FLEUR D`ORANGER LA ZEINA)
1/2 balíčku prášku do pečiva
trochu masla na vymastenie formy a formu na pečenie priemer 26 cm
Na sneh:
Na sneh:
4 PL trstinového cukru
2 PL kokosu
2 bielka
1 ČL vody z pomarančového kvetu (FLEUR D`ORANGER LA ZEINA)
2 PL kokosu
2 bielka
1 ČL vody z pomarančového kvetu (FLEUR D`ORANGER LA ZEINA)
Ako nato:
2. Rozohrieme rúru na 160 °C a pečieme 50 minút, prikryté alobalom. Ku koncu odstránime alobal a necháme kokos trochu zhnednúť. Skúsťe do koláča pichnúť drevenou špajdlou, keď sa cesto nelepí, je koláč hotový. Koláč necháme vychladnúť. Medzitým rozpustíme čokoládu. Vylejeme ju na koláč, porozotierame do všetkých strán. Potom mandarinkovou kôrou, ružami a jasmínovými kvetmi posypeme koláč. Čokoládu necháme dobre ztuhnúť.
1. Ošúpeme mandarinky a nastrúhame kôru. Cukor, pomarančovú vodu a rozpustené maslo zmiešame. Postupne pridáme vajíčka a vyšľaháme. Ďalej pridáme kakao, múku, prášok do pečiva a mlieko. Dobre premiešame. Do vymastenej formy rozotrieme cesto do všetkých strán. Na vrch poukladáme mesiačiky mandariniek. Vyšľaháme 2 bielka, pridáme trstinový cukor, pomarančovú vodu, kokos a z ľahka premiešame. Hotový sneh vylejeme na koláč a posypeme ešte trochu kokosom tak, aby mandarinky neboli vidieť.
2. Rozohrieme rúru na 160 °C a pečieme 50 minút, prikryté alobalom. Ku koncu odstránime alobal a necháme kokos trochu zhnednúť. Skúsťe do koláča pichnúť drevenou špajdlou, keď sa cesto nelepí, je koláč hotový. Koláč necháme vychladnúť. Medzitým rozpustíme čokoládu. Vylejeme ju na koláč, porozotierame do všetkých strán. Potom mandarinkovou kôrou, ružami a jasmínovými kvetmi posypeme koláč. Čokoládu necháme dobre ztuhnúť.
Komentáre
Zverejnenie komentára