KURACÍ TAJINE S CIBUĽOU A HROZIENKAMI
V arabských krajinách sa dosť často varí kuracie mäso v kombinácii s hrozienkami a cibuľou alebo jahňacie mäso so slivkami. Korenie Ras el Hanout jedlo krásne prevonia, šafran zafarbí, jednoducho recept z 1001 noci.
Potrebujeme:
6 - 8 kuracích stehienok
250 g sušených hrozienok
2 veľké cibule
2 PL slnečnicového oleja
1 ČL korenia Ras el Hanout
1 ČL šafranu
soľ a čierne mleté korenie
petržlenovú vňať
Ako nato:
1. Kuracie stehienka umyjeme, cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu speníme na oleji, pridáme korenie a osolíme podľa vlastnej chuti. Až teraz začneme oprážať stehienka na prudkom ohni do ružova z oboch strán asi 5 - 8 minút.
2. Vyberieme cibuľu a stehienka, dáme ich do tajine a zalejeme šťavou, ktorá sa z mäsa vyparila. Pridáme hrozienka a všetko zalejeme vodou podľa potreby asi 250 ml.
3. Tajine zakryjeme a necháme dusiť na miernom plameni alebo dáme do trúby a necháme podusiť 45 - 60 minút pri 175 °C. Omáčka by mala zhnustnúť. Dekorujeme s petržlenovou vňaťou a podávame s kuskusom.
Komentáre
Zverejnenie komentára