20. 10. 2015

KURACÍ TAJINE S CIBUĽOU A HROZIENKAMI



V arabských krajinách sa dosť často varí kuracie mäso v kombinácii s hrozienkami a cibuľou alebo jahňacie mäso so slivkami. Korenie Ras el Hanout jedlo krásne prevonia, šafran zafarbí, jednoducho recept z 1001 noci.

Potrebujeme: 

6 - 8 kuracích stehienok 
250 g sušených hrozienok 
2 veľké cibule
2 PL slnečnicového oleja 
1 ČL korenia Ras el Hanout
1 ČL šafranu
soľ a čierne mleté korenie 
petržlenovú vňať 

Ako nato: 

1. Kuracie stehienka umyjeme, cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu speníme na oleji, pridáme korenie a osolíme podľa vlastnej chuti. Až teraz začneme oprážať stehienka na prudkom ohni do ružova z oboch strán asi 5 - 8 minút. 

2. Vyberieme cibuľu a stehienka, dáme ich do tajine a zalejeme šťavou, ktorá sa z mäsa vyparila. Pridáme hrozienka a všetko zalejeme vodou podľa potreby asi 250 ml. 

3. Tajine zakryjeme a necháme dusiť na miernom plameni alebo dáme do trúby a necháme podusiť 45 - 60 minút pri 175 °C. Omáčka by mala zhnustnúť. Dekorujeme s petržlenovou vňaťou a podávame s kuskusom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára