ROZMARÍNOVO-CESNAKOVÉ KOTLETY
Potrebujeme:
2 - 4 kúsky jahňacích kotliet
4 strúčiky cesnaku
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 chilli papričku
olivový olej
bylinkovú soľ
čierne mleté korenie
Šalát:
250 g rukola šalátu
2 koktailové rajčinky
50 g čierne a zelené olivy
1/2 feta syru
1/2 citrónovej šťavy
1 PL olivového oleja
soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Kotlety umyjeme, vysušíme papierovými utierkami. Potrieme z oboch strán cesnakom. Okoreníme, osolíme. Do rozohriatej panvičky dáme olej, na plátky nastrúhaný cesnak, rozmarín a chilli papričku.
2. Opražíme z oboch strán do zlatova asi 5 minút a dáme ešte zapiecť do trúby pri 200 °C asi 5 - 10 minút. Dala som celú panvičku do trúby, môžte použiť aj pekáč.
3. Šalát si pripravíme tak, že umyjeme rukola šalát, rajčinky prekrojíme na pólky, syr nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Pridáme olivy, olej a citrónovú šťavu a všetko spolu premiešame.
Komentáre
Zverejnenie komentára