30. 10. 2015

SPAGHETTI CON CANTARELLI

Kedže kuriatka rastú od polovice do konca júna, je najlepšie robiť tento recept v júni. Dá sa kombinovať aj s inými jedlými hubami, ktoré sa dajú kúpiť alebo nazbierať v lesíku až do neskorej jesene. Pre milovníkov húb je tento ľahký recept ako stvorený. 



Potrebujeme:

250 g celozrnných špagiet 
250 g cantarelli čerstvých kuriatok
200 ml smotany 
4 koktailové rajčinky
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu 
1 vetvičku čerstvého rozmarínu
olivový olej 
pár lístkov čerstvej bazalky 
soľ a čierne mleté korenie 
parmezán  

Ako nato:

1. Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak na tenké plátky, kuriatka na pólky. Do mierne horúceho oleja pridáme cibuľu, cesnak a chvíľu opražíme, pridáme kuriatka a oprážame asi 4 - 6 minút tak, aby neboli kuriatka rozvarené. Pridáme rozmarín, soľ a korenie podľa vlastnej chuti a rajčinky. 

2. Pár krát s panvičkou prehodíme a na záver pridáme smotanu a ešte chvíľku povaríme asi 3 - 5 minút. Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Uvarené špagety dáme do panvičky s omáčkou, pár krát s panvičkou prehodíme. Dáme na tanier, nastrúhame parmezán, dekorujeme čerstvou bazalkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára