HARISSA DJAJ
Potrebujeme:
1 stredne veľké kura
6 malých zemiakov
3 PL olivového oleja
2 PL paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
1 zelenú špicatú papriku
1 červenú cibuľu
1 veľkú rajčinu
2 ČL harissy
1 ČL soli
1 ČL polonamletej rasce
citrónovú bio kôru
trochu masla
1. Kura si rozporcujeme na sedem častí. Poumývame a osušíme papierovými utierkami. Pripravíme si marinádu tak, že do misky dáme na kocky nakrájanú papriku, cibuľu, cesnak, olivový olej, soľ, kmín, paradajkový pretlak, harissu a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame.
2. Rukami vmasírujeme marinádu do kuraťa z oboch strán, aj pod kožu a necháme 1 hodinu marinovať. Potom marinované kura vložíme do pekáča, ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na kolieska, ktoré poukladáme okolo kuraťa.
3. Na záver nakrájame rajčinu taktiež na kolieska a kolieska poukladáme na vrch kuraťa. Ešte pár kúskov masla porozdeľujeme v pekáči, podlejeme vodou tak, aby boli zemiaky prikryté vodou, približne dve veľké šálky a necháme piecť pri 220 °C asi 45 - 55 minút do chrumkava. Nezabudnite sem tam popolievať šťavou a kura pootáčať.
Komentáre
Zverejnenie komentára