19. 11. 2015

HARISSA DJAJ

Tento recept robievam dosť často, ale tentokrát som recept prispôsobila podľa televízneho programu o varení s názvom SAMIRA, kde som sa nechala inšpirovať. Preto je tento recept viacmenej akási improvizácia obohatená mojou vlastnou fantáziou. Aj vy ste sa nechali niečim inšpirovať a potom ste navarili skvelý recept? Ak áno, kľudne mi o tom napíšte, budem sa tešiť.


Potrebujeme: 

1 stredne veľké kura
6 malých zemiakov
3 PL olivového oleja 
2 PL paradajkového pretlaku 
2 strúčiky cesnaku
1 zelenú špicatú papriku 
1 červenú cibuľu
1 veľkú rajčinu
2 ČL harissy 
1 ČL soli
1 ČL polonamletej rasce
citrónovú bio kôru 
trochu masla










Ako nato:

1. Kura si rozporcujeme na sedem častí. Poumývame a osušíme papierovými utierkami. Pripravíme si marinádu tak, že do misky dáme na kocky nakrájanú papriku, cibuľu, cesnak, olivový olej, soľ, kmín, paradajkový pretlak, harissu a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame.

2. Rukami vmasírujeme marinádu do kuraťa z oboch strán, aj pod kožu a necháme 1 hodinu marinovať. Potom marinované kura vložíme do pekáča, ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na kolieska, ktoré poukladáme okolo kuraťa. 

3. Na záver nakrájame rajčinu taktiež na kolieska a kolieska poukladáme na vrch kuraťa. Ešte pár kúskov masla porozdeľujeme v pekáči, podlejeme vodou tak, aby boli zemiaky prikryté vodou, približne dve veľké šálky a necháme piecť pri 220 °C asi 45 - 55 minút do chrumkava. Nezabudnite sem tam popolievať šťavou a kura pootáčať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára