KARI MORČACIE PRSIA S KARDAMÓNOVOU RYŽOU
Potrebujeme:
300 g morčacích pŕs
200 ml smotany
6 PL paradajkového pretlaku
3 strúčiky cesnaku
3 klinčeky
2 bobkové listy
1 ČL kari korenia
1/2 ČL kardamónu
1/2 ČL mletej rasce
1/2 ČL soli
olivový olej
petržlenovú vňať
štipku škorice
Ryža:
300 g jasmínovej ryže
1 ČL masla
1/2 ČL kardamónu
Ako nato:
1. Morčacie prsia nakrájame na malé kocky. Na olivovom oleji opražíme koreniny, potom mäso a necháme asi 1 hodinu marinovať. Ryžu umyjeme a uvaríme podľa návodu na obale. Do uvarenej ryže pridáme maslo a kardamón, ktorý dodá ryže príjemnú chuť.
2. Mäso opražíme v panvičke, v ktorej sa marinovalo, prípadne dolejeme trochu oleja, osolíme. Keď mäso začne chytať ružovkastú farbu, pridáme paradajkový pretlak, nakrájané rajčiny, nasekaný cesnak a plechovku celých rajčín.
3. Nakrájame papriku a taktiež povaríme. Asi po 10 minútach zalejeme smotanou. Dochutíme prípadne škoricou. Podávame s jasmínovou ryžou, dekorujeme petržlenovou vňaťou.
300 g morčacích pŕs
200 ml smotany
6 PL paradajkového pretlaku
3 strúčiky cesnaku
3 klinčeky
2 rajčiny
2 chili papričky2 bobkové listy
1 plechovku celých rajčín
1 červenú papriku1 ČL kari korenia
1/2 ČL kardamónu
1/2 ČL mletej rasce
1/2 ČL soli
olivový olej
petržlenovú vňať
štipku škorice
Ryža:
300 g jasmínovej ryže
1 ČL masla
1/2 ČL kardamónu
Ako nato:
1. Morčacie prsia nakrájame na malé kocky. Na olivovom oleji opražíme koreniny, potom mäso a necháme asi 1 hodinu marinovať. Ryžu umyjeme a uvaríme podľa návodu na obale. Do uvarenej ryže pridáme maslo a kardamón, ktorý dodá ryže príjemnú chuť.
2. Mäso opražíme v panvičke, v ktorej sa marinovalo, prípadne dolejeme trochu oleja, osolíme. Keď mäso začne chytať ružovkastú farbu, pridáme paradajkový pretlak, nakrájané rajčiny, nasekaný cesnak a plechovku celých rajčín.
3. Nakrájame papriku a taktiež povaríme. Asi po 10 minútach zalejeme smotanou. Dochutíme prípadne škoricou. Podávame s jasmínovou ryžou, dekorujeme petržlenovou vňaťou.
Komentáre
Zverejnenie komentára