4. 11. 2015

KARI MORČACIE PRSIA S KARDAMÓNOVOU RYŽOU

Potrebujeme: 

300 g morčacích pŕs 
200 ml smotany
6 PL paradajkového pretlaku
3 strúčiky cesnaku
3 klinčeky
2 rajčiny 
2 chili papričky
2 bobkové listy
1 plechovku celých rajčín 
1 červenú papriku
1 ČL kari korenia
1/2 ČL kardamónu
1/2 ČL mletej rasce 
1/2 ČL soli 
olivový olej
petržlenovú vňať
štipku škorice 

Ryža:

300 g jasmínovej ryže 
1 ČL masla 
1/2 ČL kardamónu 


Ako nato: 

1. Morčacie prsia nakrájame na malé kocky. Na olivovom oleji opražíme koreniny, potom mäso a necháme asi 1 hodinu marinovať. Ryžu umyjeme a uvaríme podľa návodu na obale. Do uvarenej ryže pridáme maslo a kardamón, ktorý dodá ryže príjemnú chuť. 

2. Mäso opražíme v panvičke, v ktorej sa marinovalo, prípadne dolejeme trochu oleja, osolíme. Keď mäso začne chytať ružovkastú farbu, pridáme paradajkový pretlak, nakrájané rajčiny, nasekaný cesnak a plechovku celých rajčín. 

3. Nakrájame papriku a taktiež povaríme. Asi po 10 minútach zalejeme smotanou. Dochutíme prípadne škoricou. Podávame s jasmínovou ryžou, dekorujeme petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára