13. 11. 2015

MELÓNOVÝ DEZERT S KOKOSOM A KOKOSOVÝM MLIEKOM

Tento recept vznikol tak, že som mala otvorenú plechovku kokosového mlieka. Čo s ňou? Otvorila som kuchynskú skrinku, objavila vanilku, kokos a v hlave sa zrodila myšlienka na potenciálny recept, ktorý bol pri pohľade na žltý melón jasný. A tu je! Voilá.


Potrebujeme: 

1 žltý melón 
1/2 plechovky kokosového mlieka 
1/2 čerstvú bourbon vanilku 
3 PL trstinového cukru 
1 PL strúhaného kokosu
čerstvú mätu marokánsku

Ako nato: 

1. Vanilku rozkrojíme, vyškrabeme vnútro a povaríme spolu s kokosovým mliekom, cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Necháme vychladnúť. Medzitým prekrojíme melón, ošúpeme ho a odstránime jadrá. Pomocou guľatého vykrajovača povykrajujeme gulôčky a necháme ich vychladiť. 

2. Gulôčky rozdelíme do sklenených pohárov, zalejeme kokosovým mliekom s vanilkou a posypeme strúhaným kokosom. Dekorujeme mätou marokánskou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára