MELÓNOVÝ DEZERT S KOKOSOM A KOKOSOVÝM MLIEKOM
Tento recept vznikol tak, že som mala otvorenú plechovku kokosového mlieka. Čo s ňou? Otvorila som kuchynskú skrinku, objavila vanilku, kokos a v hlave sa zrodila myšlienka na potenciálny recept, ktorý bol pri pohľade na žltý melón jasný. A tu je! Voilá.
Potrebujeme:
1 žltý melón
1/2 plechovky kokosového mlieka
1/2 čerstvú bourbon vanilku
3 PL trstinového cukru
1 PL strúhaného kokosu
čerstvú mätu marokánsku
Ako nato:
1. Vanilku rozkrojíme, vyškrabeme vnútro a povaríme spolu s kokosovým mliekom, cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Necháme vychladnúť. Medzitým prekrojíme melón, ošúpeme ho a odstránime jadrá. Pomocou guľatého vykrajovača povykrajujeme gulôčky a necháme ich vychladiť.
2. Gulôčky rozdelíme do sklenených pohárov, zalejeme kokosovým mliekom s vanilkou a posypeme strúhaným kokosom. Dekorujeme mätou marokánskou.
Potrebujeme:
1 žltý melón
1/2 plechovky kokosového mlieka
1/2 čerstvú bourbon vanilku
3 PL trstinového cukru
1 PL strúhaného kokosu
čerstvú mätu marokánsku
Ako nato:
1. Vanilku rozkrojíme, vyškrabeme vnútro a povaríme spolu s kokosovým mliekom, cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Necháme vychladnúť. Medzitým prekrojíme melón, ošúpeme ho a odstránime jadrá. Pomocou guľatého vykrajovača povykrajujeme gulôčky a necháme ich vychladiť.
2. Gulôčky rozdelíme do sklenených pohárov, zalejeme kokosovým mliekom s vanilkou a posypeme strúhaným kokosom. Dekorujeme mätou marokánskou.
Komentáre
Zverejnenie komentára