500 g jahňacieho mäsa
100 g uvareného cíceru
1 l vody
2 kaleráby
1 cukinu
1 rajčinu
1 červenú cibuľu
1/2 zväzok korianderovej vňate
4 PL paradajkového pretlaku
3 PL olivového oleja
2 ČL harissy1 ČL Ras El Hanout
1 ČL soli
1 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL mletého korianderu
Kuskus:
500 g jemného kuskusu
1 PL masla
1 ČL slnečnicového oleja
1 ČL soli
Ako nato:
1. Pripravíme si veľkú misu, do ktorej vysypeme kuskus. Kuskus navlhčíme vlažnou vodou a zapracujeme krúživými pohybmi v rukách tak, aby sa guličky do seba nelepili. Navlhčený kuskus dáme do hrnca s dierkami, couscousieru. Do dolného hrnca dáme olivový olej a speníme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a opražíme z oboch strán.
2. Pridáme korianderovú vňať a pár vetvičiek si odložte na dekoráciu. Všetky koreniny, premiešame a ešte opražíme asi takých 5 minút. Zalejeme vodou, asi 1 liter. Pridáme harissu a paradajkový pretlak. Varíme 45 - 60 minút, až kým je mäso mäkké a rozpadá sa. Cukinu a kaleráb ošúpeme. Cukinu nakrájame pozdĺžne na pásiky a kaleráb na polmesiačiky. Vložíme do hrnca. Uzavrieme hrncom s kuskusom, zakryjeme pokličkou a začneme naparovať 15 minút.
3. Po 15 minútach vysypeme kuskus do misky, navlhčíme ho a prepracujeme opäť tak, aby sa guličky do seba nelepili. Potom postupujeme ešte dvakrát tak isto po sebe, pričom na záver kuskus osolíme a pridáme maslo a slnečnicový olej. Nezabudnite po 12 - 15 minútach vybrať cukinu, inak by sa rozvarila. Kaleráb ostane v hrnci.
4. Pred koncom pridáme do dolného hrnca uvarený cícer a necháme ešte 5 minút povariť. Hotový kuskus ukladáme do hlbokého taniera v tvare pyramídy. Okolo poukladáme jahňacie mäso a zeleninu. Zalejeme trochu vývarom. Dekorujeme korianderovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára