12. 12. 2015

KOKOSOVÉ GUĽKY PLNENÉ BRUSNICAMI

Počas Vianoc sa častejšie pečie ako obvykle a ak pečiete viac druhov koláčov alebo zákuskov a zvýšia Vám odrezky, zmiešajte ich s lekvárom, kokosom, rumom, a prípadne aj s maslom tak, aby Vám vznikla primeraná konzistencia a opäť tvorte guľky a obaľujte ich v kokose. Plniť môžte hrozienkami, orieškami, mandľami, sušeným ovocím alebo aj kúskami čokolády. Ja som tentokrát plnila sušenými brusnicami a vynechala som rum, aby boli Vianoce chuťovo inné. A keď nepečiete ani koláče, zákusky, štrúdle, stačí si kúpiť v obchode piškóty alebo maslové keksíky, z ktorých budú kokosové guľky tiež bombastické. 






Potrebujeme: 

200 g maslových keksíkov 
100 g masla 
3 PL kakaa 
2 PL medu 

Na obaľovanie: 

100 g kokosu 
1 ks vanilkového cukru 

Na plnku: 

21 ks sušených brusníc

Ako nato: 

1. Keksíky rozmixujeme na jemno, zmiešame s maslom, kakaom a medom. Rukami vymodelujeme cesto, ktoré zabalíme do priesvitnej fólie a necháme v chladničke na hodinu odpočívať. Medzitým zmiešame v miske kokos s jedným balíčkom vanilkového cukru a dobre premiešame. 

2. Z odležaného cesta vymodelujeme asi 21 guličiek, pričom do každej guličky vložíme jednu sušenú brusnicu. Uzavrieme a zaguľatíme. Potom všetky guličky poobaľujeme v kokose a hotové guľky naukladáme do papierových košíčkov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára