5. 12. 2015

LUBIA BOUZELLOUF

Najlepšie je ak kúpite od mäsiara už vyčistené ovčie nohy a bez chlpov. Doma sa môžte ihneď pustiť do varenia. S touto polievkou sa stretnete v arabských krajinách, kde sa prevažne varí jahňacie mäso a baranina. 

Potrebujeme: 

300 g uvareného cíceru
6 ks ovčích nôh 
5 zemiakov 
2 PL slnečnicového oleja
1 dózu bielej uvarenej fazule
1 rajčinu
1 cibuľu
soľ a čierne mleté korenie
čerstvý tymián

Ako nato: 

1. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, opražíme na oleji. Pridáme vyčistené nohy, okoreníme, osolíme podľa vlstnej chuti a oprážame. Ďalej pridáme na kocky nakrájanú rajčinu a opäť oprážame asi 5 minút. 

2. Potom pridáme fazuľu, cícer a ošúpané a nakrájané zemiaky a zalejeme šťavou, ktorá nám zostala z cíceru a fazule. Dolejeme ešte asi 500 ml vody. Varíme na miernom ohni, približne 1 hodinu. Podávame najlepšie s vyprážanými rybami a lososom a dekorujeme čerstvým tymiánom a kto má rád, posypeme ešte čiernym mletým korením, dosolíme podľa vlastnej chuti. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára