LUBIA BOUZELLOUF
Najlepšie je ak kúpite od mäsiara už vyčistené ovčie nohy a bez chlpov. Doma sa môžte ihneď pustiť do varenia. S touto polievkou sa stretnete v arabských krajinách, kde sa prevažne varí jahňacie mäso a baranina.
Potrebujeme:
300 g uvareného cíceru
6 ks ovčích nôh
5 zemiakov
2 PL slnečnicového oleja
1 dózu bielej uvarenej fazule
1 rajčinu
1 cibuľu
soľ a čierne mleté korenie
čerstvý tymián
Ako nato:
1. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, opražíme na oleji. Pridáme vyčistené nohy, okoreníme, osolíme podľa vlstnej chuti a oprážame. Ďalej pridáme na kocky nakrájanú rajčinu a opäť oprážame asi 5 minút.
2. Potom pridáme fazuľu, cícer a ošúpané a nakrájané zemiaky a zalejeme šťavou, ktorá nám zostala z cíceru a fazule. Dolejeme ešte asi 500 ml vody. Varíme na miernom ohni, približne 1 hodinu. Podávame najlepšie s vyprážanými rybami a lososom a dekorujeme čerstvým tymiánom a kto má rád, posypeme ešte čiernym mletým korením, dosolíme podľa vlastnej chuti.
Potrebujeme:
300 g uvareného cíceru
6 ks ovčích nôh
5 zemiakov
2 PL slnečnicového oleja
1 dózu bielej uvarenej fazule
1 rajčinu
1 cibuľu
soľ a čierne mleté korenie
čerstvý tymián
Ako nato:
1. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, opražíme na oleji. Pridáme vyčistené nohy, okoreníme, osolíme podľa vlstnej chuti a oprážame. Ďalej pridáme na kocky nakrájanú rajčinu a opäť oprážame asi 5 minút.
2. Potom pridáme fazuľu, cícer a ošúpané a nakrájané zemiaky a zalejeme šťavou, ktorá nám zostala z cíceru a fazule. Dolejeme ešte asi 500 ml vody. Varíme na miernom ohni, približne 1 hodinu. Podávame najlepšie s vyprážanými rybami a lososom a dekorujeme čerstvým tymiánom a kto má rád, posypeme ešte čiernym mletým korením, dosolíme podľa vlastnej chuti.
Komentáre
Zverejnenie komentára