2. 12. 2015

ŠAFRANOVO-KURACÍ TAJINE S CÍCEROM A HRANOLKAMI




Ak máte doma tajin, tak si na dno dajte najpv trochu olivového oleja, potom na hrubo nakrájanú cibuľu, rajčinu, papriky, marinované kuracie stehienka, cícer a vetvičku čerstvého rozmarínu. Takto sa kuracie stehienka nepripália, pretože v tajine sa nič nemieša. Zalejete vodou asi 150 ml - 200 ml a tajin zakryjete. Dusíte na plynovom šporáku na nízkom plameni asi 45 - 60 minút. 



































Potrebujeme:

6 zemiakov
2 kuracie stehienka
100 g uvareného cíceru
1 vetvičku čerstvého rozmarínu
petržlenovú vňať
slnečnicový olej
soľ

Na marinádu: 

2 zelené špicaté papriky
2 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 rajčinu
1 ČL práškového šafranu
1 ČL štipľavej papriky
1 ČL soli
1/2 ČL čierneho mletého korenia

Ako nato: 

1. Ako prvé si pripravíme marinádu. Nakrájame papriky, rajčinu a cesnak na menšie kocky. Dáme všetko do misky, kde pridáme olivový olej, šafran, mletú papriku, soľ a čierne mleté korenie. Zmes vmasírujeme rukami do umytých a vysušených kuracích stehienok, a necháme na dve hodiny v chladničke marinovať. 

2. Do hrnca dáme trochu olivového oleja, na ktorom začneme oprážať kuracie stehienka z oboch strán len pár minút. Zalejeme vodou podľa potreby, asi 150 ml - 200 ml vody, pridáme vetvičku rozmarínu, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 45 - 60 minút dusiť na miernom ohni. Občas premiešame, prípadne dolejem ešte vodou. Päť minút pred ukončením pridáme uvarený cícer a ešte povaríme.  

3. Medzitým si ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky, osolíme a vyprážame v slnečnicovom oleji z oboch strán do zlatova. Hotové hranolky ukladáme na papierové utierky a nechám chvíľu postáť. Ukladáme do tajine formy najprv hranolky, kuracie stehienka a zalejeme ešte šťavou. Dekorujeme nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára