8. 1. 2016

CUKOR Z RUŽÍ

Tento cukor z ruží a jasmínových kvetov je veľmi jednoduchý na prípravu. Pridávam si ho najradšej do čajov. Čaj bude jemne voňať po ruži a jasmíne. Na jednu čajovú šálku stačí jedna až dve čajové lyžičky cukru. Vyskúšala som ho pridať aj do džemov, sušienok, koláčov a vanilkového pudingu. 

Potrebujeme: 

200 g kryštálového cukru 
2 PL sušených lupeňov z ruží 
1 PL sušených jasmínových kvetov

Ako nato: 

1. Do misky dáme cukor, lupene z ruží a jasmínové kvety. Všetko spolu zmiešame a plníme do sklenených a vzduchotesných pohárikov. Kto má radšej jemnejšiu konzistenciu cukru, môže si lupene z ruží a jasmínové kvety najemno nadrviť v mažiari. 

2. Mne sa viacej páči, keď je vidieť lupene ruží a celé jasmínové kvety. Necháme dva týždne odpočívať a z času na čas s pohárikmi dobre pretrepeme. Potom je cukor z ruží hotový. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára