6. 1. 2016

LOSOSOVÁ POLIEVKA

Každý rok si dávame predsavzatia, že budeme jesť viacej zdravých jedál a robiť viac pre svoje zdravie. Z najlepších typov na váš tanier je práve táto polievka. Je lahodná a plná vitamínov s jemnou lososovou chuťou. Zahustená je zemiakmi, ktoré jej dodávajú tú správnu krémovú textúru bez akéhokoľvek pridania smotany. Robila som ju už veľakrát, receptov na internete je veľa, takto ju mám ja najradšej. 

Potrebujeme: 

500 g čerstvého lososa 
500 g zemiakov 
5 guličiek piment korenia
2 mrkvy 
1 veľkú cibuľu 
1 l zeleninového vývaru
1 PL masla 
soľ a čierne mleté korenie

Ako nato: 

1. Ošúpeme zemiaky, mrkvy a cibuľu. Nakrájame ich na malé kocky vo veľkosti troch centimetrov. Do väčšieho hrnca dáme maslo, na ktorom speníme najprv cibuľu. Pridáme mrkvu a ešte chvíľu oprážame. 

2. Zalejeme zeleninovým vývarom. Do hrnca pridáme zemiaky a guličky piment korenia. Varíme na miernom stupni tak dlho, až kým zemiaky a mrkva nezmäknú, približne 15 - 20 minút. Vyberieme guličky piment korenia a polievku rozmixujeme na jemno, pomocou ručného mixéra. 

3. Losos nakrájame na malé kocky, asi 3 cm. Lososové kocky vložíme do hrnca a necháme ich 3 - 5 minút v polievke luhovať, ale už polievku ďalej nevaríme. Lososovú polievku okoreníme, osolíme podľa vlastnej chuti a servírujeme s bielou bagetkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára