10. 2. 2016

LIMETKOVÝ MERLAN S MANGOM


Mäso merlána je ľahko stráviteľné a má skvelú chuť. Vďaka jeho jemnej konzistencii, si našlo uznanie i u labužníkov. Sladké mango, slaná limetková soľ a pikantné chilli, reprezentujú exotickú harmóniu. 

Potrebujeme: 

6 menších kúskov tresky merlan
1 veľké zrelé mango
1 citrón
1 chilli bez semienok
1 koliesko červenej cibule
hrsť korianderovej vňate
limetkovú soľ
špaldovú múku
slnečnicový olej

Ako nato: 

1. Mango ošúpeme a nakrájame na kocky vo veľkosti 1 cm. Z cibule odkrojíme jedno koliesko a nakrájame ho na drobno. Všetko vložíme do misky. Pridáme šťavu z pólky citróna, na jemno nasekané chilli a 1 ČL natrhanej korianderovej vňate. Zľahka premiešame a uložíme do chladničky na 30 minút. Ryby vykucháme, očistíme. Zľahka osolíme z oboch strán aj z vnútra. 

2. Obalíme v múke a vyprážame na rozpálenom oleji asi 6 minút z oboch strán do zlatova. Ryby by mali byť chrumkavé. Po vypražení necháme ryby odkvapkať, alebo ich uložíme na papierové utierky, ktoré vysajú predbytočný olej. Ukladáme na predohriatu misu. Ozdobíme kolečkami citrónu a na menšie kúsky natrhanou korianderovou vňaťou. Podávame s vychladeným mangom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára