6. 2. 2016

ŠPALDOVÉ PALACINKY S DULOVÝM DŽEMOM

Palacinky sú vďačné jedlo pre všetkých, ale najmä pre deti. Dajú sa z nich vykúzliť neuveriteľné veci. Skúste napríklad tieto špaldové palacinky s dulovým džemom. Z uvedeného množstva si pripravíte asi šestnásť lahodných palaciniek. Chutia výborne i s javorovým sirupom alebo s tekutým tvarohom.


Potrebujeme:

360 g celozrnnej špaldovej múky 
100 g domáceho dulového džemu
400 ml bieleho jogurtu 
350 ml mlieka 
6 PL trstinového cukru 
6 PL tekutého medu
6 PL masla 
2 PL slnečnicového oleja
4 ČL prášku do pečiva 
4 vajíčka
štipku soli 
práškový cukor na posypanie a med

Ako nato: 

1. V maličkom hrnci rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť. Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva zmiešame vo veľkej mise. Jogurt a mlieko zmiešame dokopy a primiešame pomocou metličky k múčnej zmesi. Ďalej primiešame med a rozpustené maslo. Vajíčka rozdelíme. Žĺtka primiešame k zmesi a bielka vyšľaháme pomocou ručného mixéra na biely sneh a opatrne podmiešame k cestu. 

2. Nahrejeme panvicu, ktorú sme jemne vymazali olejom. Ak je kvalitná panvica, ani netreba používať olej. Pečieme z každej strany asi 4 minúty. Na jednu palacinku potrebujeme 4 PL cesta. Špaldové palacinky potrieme dulovým džemom, preložíme, posypeme práškovým cukrom a polejeme medom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára