DOMÁCI ORIEŠKOVÝ KRÉM
Domáci orieškový krém je vyrobený z para orechov. Je dochutený kvalitným kakaom a osladený javorovým sirupom. Prevoňaný je ružami a bourbon vanilkou. Natierať si ním môžete domáce sušienky, palacinky, briošky alebo crosanty. Vychutnať si ho môžete aj samostatne, ale pozor, každou ďalšou lyžičkou chutí lepšie a intenzívnejšie. Z uvedeného množstva si pripravíte jednu menšiu nádobku famózneho krému, ktorý je plný vitamínov a má blahodarný účinok aj na našu psychiku.
Potrebujeme:
175 g para orechov
4 PL javorového sirupu
2 PL kvalitného kakaa
2 PL ružovej vody (ARÔME ROSEWATER SAMRA)
1 bourbon vanilku z Madagaskaru
štipku škorice
Ako nato:
1. Para orechy nasekáme na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra a mixujeme na jemno. Keď sa začne zmes lepiť na steny mixéra a konzistencia začne naberať tuhšiu konzistenciu, pridáme kakao, štipku škorice, vyškrabanú dužinu z bourbon vanilky, ružovú vodu a javorový sirup.
2. Mixujeme ďalej na jemný orieškový krém. Mali by Vám vzniknúť voňavý, tmavo hnedý, orieškový krém, ktorý sa dá dobre rozotierať. Naplníme ho do sklenenej nádobky, uzavrieme a dáme do chladničky. Podávame s domácimi sušienkami, v mojom prípade sú to homemade sušienky plnené s para orechmi a espressom.
Potrebujeme:
175 g para orechov
4 PL javorového sirupu
2 PL kvalitného kakaa
2 PL ružovej vody (ARÔME ROSEWATER SAMRA)
1 bourbon vanilku z Madagaskaru
štipku škorice
Ako nato:
1. Para orechy nasekáme na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra a mixujeme na jemno. Keď sa začne zmes lepiť na steny mixéra a konzistencia začne naberať tuhšiu konzistenciu, pridáme kakao, štipku škorice, vyškrabanú dužinu z bourbon vanilky, ružovú vodu a javorový sirup.
2. Mixujeme ďalej na jemný orieškový krém. Mali by Vám vzniknúť voňavý, tmavo hnedý, orieškový krém, ktorý sa dá dobre rozotierať. Naplníme ho do sklenenej nádobky, uzavrieme a dáme do chladničky. Podávame s domácimi sušienkami, v mojom prípade sú to homemade sušienky plnené s para orechmi a espressom.
Komentáre
Zverejnenie komentára