28. 3. 2016

POMARANČOVÝ KOLÁČ

Ľahký pomarančový koláč, ktorý osvieži. Cesto je chuťovo podobné našej bábovke, ale vďaka pomarančom a domácemu pomarančovému džemu je to predsa len iná verzia. Koláč je vláčny a voňavý. Ak sa chystáte piecť, nepečte opäť bábovku. Urobte zmenu. Vyskúšajte tento recept. 

Potrebujeme: 

80 g rozpusteného masla
60 g domáceho pomarančového džemu
3 vajíčka
3 šálky špaldovej múky 
1 šálku pomarančovej šťavy 
1 šálku trstinového cukru
2 pomaranče
2 PL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru

Sirup:

400 ml vody
100 g trstinového cukru

Ako nato: 

1. Ošúpeme pomaranče a nakrájame ich na tenké kolieska. Do hrnca dáme 400 ml vody a 100 g trstinového cukru. Miešame tak dlho, až kým je cukor rozpustený a až teraz vložíme do hrnca pomaranče, ktoré povaríme asi 5 minút a odstavíme. V miske si metličkou zmiešame vajíčka spolu s rozpusteným maslom. Potom pridáme múku, cukor a prášok do pečiva, vanilkový cukor a miešame ďalej. 

2. Na záver prilejeme pomarančovú šťavu, vodu z pomarančových kvetov a pomarančový džem a všetko spolu dobre premiešame. Vymastíme si okrúhlu formu na pečenie, pomúčime ju a vylejeme do nej hotovú zmes. Na vrch poukladáme pomaranče a pečieme pri 180 °C asi 35 - 40 minút. Koláč je hotový, keď sa cesto nelepí. Urobte test s drevenou špajdľou, ktorú vpichnete do stredu koláča.  

TIP: Pomarančový koláč prekrojte v strede na polovicu a ponatierajte ho ešte domácim pomarančovým džemom.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára