10. 3. 2016

SARDINKY S JAVOROVÝM SIRUPOM

Sardinky sú ideálnou podporou pre naša zdravie. Výborne chutia a dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Tieto sú chrumkavé a dobre prepečené. Vďaka javorovému sirupu mierne sladké a vďaka limetkovej morskej soli príjemne osviežujúce. Skúste si ich nabudúce ugrilovať alebo upiecť.


Potrebujeme: 

500 g čerstvých sardiniek 
150 g špaldovej múky 
1 citrón
čerstvú petržlenovú vňať
slnečnicový olej na smaženie 

Marináda: 

2 strúčiky prelisovaného cesnaku 
2 PL nasekanej petržlenovej vňate 
2 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL limetkovej soli napríklad tejto
1 ČL javorového sirupu
štipku čierneho mletého korenia

Ako nato: 

1. Sardinky očistíme tupou hranou noža zoškriabeme zvyšné šupiny. Narežeme brušné dutiny a vyberieme vnútornosti. Vyumývame pod tečúcou vodou a osušíme. Dáme ich do vätšej misy. Zalejeme marinádou, premiešame, aby sa sardinky obalili zmesou a necháme v chlade marinovať aspoň 30 minút. Potom ich obalíme v špaldovej múke. 

2. Rozpálime panvicu, vlejeme 1 cm slnečnicového oleja a smažíme sardinky z oboch strán dozlatova. Sardinky by mali byť chrumkavé a dobre prepečené. Na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónom a javorovým sirupom. Ihneď podávame s plátkami citrónu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára