ČOKOLÁDOVO-ORECHOVÁ BÁBOVKA
200 g horkej čokolády na polevu
200 g masla
130 g špaldovej múky
130 g trstinového cukru
100 g mletých vlašských orechov
3 žĺtky
3 bielka
1 vanilkový cukor
1 celé vajíčko
6 PL mlieka
3 PL kvalitného kakaa
1 ČL prášku do pečiva
štipku soli
práškový cukor na ozdobu
Ako nato:
1. Do hlbokej misy dáme rozpustené maslo, ktoré vyšľaháme s celým vajíčkom a potom so žĺtkami. Pridáme cukor, vanilkový cukor a vymiešame metličkou do hladka. Do misy preosieme múku s práškom do pečiva. Postupne miešame. Pridáme mleté orechy, kakao a soľ. Prilejeme mlieko a vyšľahaný sneh z bielkov.
2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme pri 160 - 170 °C asi 40 - 45 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť. Potom ju vyklopíme na mriežku a studenú bábovku polejeme horkou čokoládou a necháme dobre stuhnúť. Na záver posypeme bábovku práškovým cukrom a dekorujeme kúskami stuhnutej čokolády.
Komentáre
Zverejnenie komentára