24. 4. 2016

ČOKOLÁDOVO-ORECHOVÁ BÁBOVKA

Keď nemáte doma robota a nechce sa Vám nad cestom nechať ruky, strčte misu do ruky manželovi. Ten má sily dosť, môže sa u toho pozerať na televíziu a ešte bude mať pocit, že bábovku upiekol sám. Vy už len rozpustíte čokoládu, polejete ňou bábovku a čakáte s manželom na stuhnutie.

Potrebujeme:

200 g horkej čokolády na polevu
200 g masla
130 g špaldovej múky 
130 g trstinového cukru
100 g mletých vlašských orechov 
3 žĺtky
3 bielka 
1 vanilkový cukor
1 celé vajíčko 
6 PL mlieka
3 PL kvalitného kakaa
1 ČL prášku do pečiva 
štipku soli
práškový cukor na ozdobu

Ako nato: 

1. Do hlbokej misy dáme rozpustené maslo, ktoré vyšľaháme s celým vajíčkom a potom so žĺtkami. Pridáme cukor, vanilkový cukor a vymiešame metličkou do hladka. Do misy preosieme múku s práškom do pečiva. Postupne miešame. Pridáme mleté orechy, kakao a soľ. Prilejeme mlieko a vyšľahaný sneh z bielkov. 

2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme pri 160 - 170 °C asi 40 - 45 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť. Potom ju vyklopíme na mriežku a studenú bábovku polejeme horkou čokoládou a necháme dobre stuhnúť. Na záver posypeme bábovku práškovým cukrom a dekorujeme kúskami stuhnutej čokolády.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára