6. 4. 2016

LEVANDUĽOVÝ CUKOR

Levanduľový cukor nielenže krásne vonia, ale aj ukľudňuje. Pridajte si ho napríklad do pudingu, do jogurtu, do čaju alebo do ovocného šalátu. Prevonia i dezerty, dorty, koláče, palacinky alebo sušienky. Rýchlo vyrobený darček s nezameniteľnou arómou, ktorý môžete podarovať svojím kamarátkam. 

Potrebujeme: 

300 g trstinového cukru 
2 PL sušenej levandule 
1 PL sušených kvetov nevädze
1 PL sušených lupeňov z ruží 

Ako nato: 

1. Do cukru primiešame levanduľu, kvety nevädze a lupene z ruží. Všetko spolu dobre premiešame a dáme do čistých, sklenených nádob. Môžete použiť napríklad zavareninové poháre. Plníme tak, aby sme od vrchu pohárov nechali asi 2 cm. 

2. Takto sa cukor bude lepšie pretrepávať. Dobre uzavrieme. Cukor necháme dva týždne odpočívať, najlepšie na suchom mieste. Z času na čas s pohármi dobre pretrepeme. Potom je levanduľový cukor hotový. Hmmm, tá vôňa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára