BATHEETH
Sladký dezert pôvodom zo Spojených arabských emirátov. Z cesta sa dajú robiť placky, gulôčky, kvetinky alebo koláčiky. Obaľovať môžte v kokose, v pistáciách alebo v mandľách. Z uvedeného receptu si pripravíte šesť kúzelných koláčikov so vzorom. Sú posypané sezamom a mletou škoricou.
Potrebujeme:
250 g ďatlí
2 PL rozpusteného masla
2 ČL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
1/2 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletého zázvoru
štipku kardamónu
sezam a škoricu na posypanie
Ako nato:
1. Ďatle vykôstkujeme, dáme ich na plech a pečieme pár minút v predohriatej rúre pri 200 °C, až kým nezmeknú. Vysypeme ich do misky. Pridáme k nim rozpustené maslo, vodu z pomarančových kvetov, škoricu, zázvor a kardamón.
2. Rukami všetko rozmačkáme tak, až nám vznikne mazľavé a lepkavé cesto. Z ďatlového cesta spravíme 6 guličiek, ktoré natlačíme do formičky a ihneď vyklopíme. Jednu časť posypeme sezamom a druhú mletou škoricou. Podávame s kardamónovou kávou.
Potrebujeme:
250 g ďatlí
2 PL rozpusteného masla
2 ČL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
1/2 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletého zázvoru
štipku kardamónu
sezam a škoricu na posypanie
Ako nato:
1. Ďatle vykôstkujeme, dáme ich na plech a pečieme pár minút v predohriatej rúre pri 200 °C, až kým nezmeknú. Vysypeme ich do misky. Pridáme k nim rozpustené maslo, vodu z pomarančových kvetov, škoricu, zázvor a kardamón.
2. Rukami všetko rozmačkáme tak, až nám vznikne mazľavé a lepkavé cesto. Z ďatlového cesta spravíme 6 guličiek, ktoré natlačíme do formičky a ihneď vyklopíme. Jednu časť posypeme sezamom a druhú mletou škoricou. Podávame s kardamónovou kávou.
Komentáre
Zverejnenie komentára