13. 5. 2016

BATHEETH

Sladký dezert pôvodom zo Spojených arabských emirátov. Z cesta sa dajú robiť placky, gulôčky, kvetinky alebo koláčiky. Obaľovať môžte v kokose, v pistáciách alebo v mandľách. Z uvedeného receptu si pripravíte šesť kúzelných koláčikov so vzorom. Sú posypané sezamom a mletou škoricou.

Potrebujeme:

250 g ďatlí 
2 PL rozpusteného masla 
2 ČL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
1/2 ČL mletej škorice  
1/2 ČL mletého zázvoru
štipku kardamónu 
sezam a škoricu na posypanie 

Ako nato: 

1. Ďatle vykôstkujeme, dáme ich na plech a pečieme pár minút v predohriatej rúre pri 200 °C, až kým nezmeknú. Vysypeme ich do misky. Pridáme k nim rozpustené maslo, vodu z pomarančových kvetov, škoricu, zázvor a kardamón. 

2. Rukami všetko rozmačkáme tak, až nám vznikne mazľavé a lepkavé cesto. Z ďatlového cesta spravíme 6 guličiek, ktoré natlačíme do formičky a ihneď vyklopíme. Jednu časť posypeme sezamom a druhú mletou škoricou. Podávame s kardamónovou kávou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára