25. 5. 2016

KARDAMÓNOVÁ RYŽA S AVOKÁDOM

Rýchlo pripravené raňajky, desiata alebo dezert, ktorý Vás nabije energiou. Kardamónová ryža s avokádovým krémom je skvelý tip na začiatok dňa. Recept je preplnený množstvom zdravých tukov, vlákniny a rôznymi dôležitými živinami. Ideálny nielen pre Vás, ale aj pre Vaše ratolesti.

Potrebujeme: 

1 šálku ryže 
500 ml mlieka
2 PL kryštálového cukru
1 PL masla
1 ČL mletého kardamónu
štipku škorice

Avokádový krém:

2 zrelé avokáda
1 banán
1 PL kokosového mlieka
1 ČL medu

Ako nato: 

1. V hlbokom hrnci rozpustíme maslo. Pridáme ryžu a pár minút ju s maslom upražíme. Zalejeme ju mliekom, pridáme cukor, škoricu a všetko premiešame, najlepšie drevenou vareškou. Necháme raz zovrieť, potom stíšime plameň na najslabší stupeň a varíme 30 minút pod pokličkou. V polovici času, po 15 minútach ryžu raz premiešame. 

2. Na záver pridáme do ryže kardamón a ešte raz z ľahka premiešame. Avokádový krém si pripravíme tak, že ošúpeme avokáda a banán. Nakrájame ich na menšie kúsky a vhodíme ich do mixéra. Pridáme kokosové mlieko, med a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém. Do vysokého pohára naplníme kardamónovú ryžu, potom avokádový krém a ihneď podávame. 

TIP: Kardamónová ryža a avokádový krém sa dajú vychutnať i samostatne. Na hotovú ryžu dajte ovocie, ktoré máte radi a na krém dajte kúsky banánu, vlašké orechy, mandle alebo hrozienka. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára