RIA
Pľúca majú typickú chuť, vôňu a trochu gumovú konzistenciu. Keď ich dobre uvaríte a okoreníte, výsledok je naozaj chutný. Tieto sú podusené v paradajkovej omáčke. Väčšinou dochucujem petržlenovou vňaťou, avšak tentokrát som použila vyklíčený rozmarín a kôpor zo záhradky.
Potrebujeme:
600 g pľúc z ovečky
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 vetvičku rozmarínu
soľ a čierne mleté korenie
4 PL paradajkového pretlaku
2 PL slnečnicového oleja
kôpor
Ako nato:
1. Pľúca vymyjeme pod tečúcou vodou z krvi. Potom ich dáme do hlbšieho hrnca s osolenou vodou a necháme ich uvariť do mäkka, asi tak hodinu. Počas varenia sa na povrchu vytvorí šedá pena, ktorú treba odstrániť. Na záver pľúca vyberieme a necháme ich vychladnúť. Po vychladnutí ich nakrájame na tenké a menšie kúsky.
2. Do panvice dáme olej, upražíme cibuľu a cesnak. Pridáme pľúca, paradajkový pretlak a rozmarín. Zalejeme troškou vody. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti a necháme zakryté pariť pár minút, asi 8 - 10 minút. Voda by sa mala odpariť a mala by Vám vzniknúť hustá červená omáčka. Hotové kúsky uložíme na tanier, posypeme kôprom a podávame s domácimi žemličkami.
Komentáre
Zverejnenie komentára