6. 5. 2016

TVAROHOVO-FIGOVÝ KOLÁČ

Keď nemáte radi suché koláče, tak si tento koláč zamilujete. Je šťavnatý a zároveň osviežujúci. Dobre sa krája a vydrží pár dní v chladničke. Recept sa dá obmieňať na rôzne spôsoby. Vyskúšajte nabudúce s pomarančovým džemom, s ovocím alebo pridajte do plnky 2 PL kakaa. 

Potrebujeme: 

Cesto:

200 g špaldovej múky 
70 g masla 
70 g trstinového cukru 
1 vajíčko 
1/2 prášku do pečiva  

Plnka: 

500 g hladkého tvarohu 
200 g trstinového cukru 
1 vajíčko 
1 šálku slnečnicového oleja 
1 balíček vanilkového cukru 
1 balíček vanilkového pudingu 
1/2 l mlieka 
1 PL limetkovej šťavy

360 g domáceho figového džemu

Ako nato: 

1. Do misy dáme múku, zmäknuté a na kocky nakrájané maslo, cukor, vajíčko a prášok do pečiva. Rukami vymačkáme na hladké cesto. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, priemer 26 cm, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cestom vystelieme formu a aj okraje formy. Potom zmiešame vajíčko s cukrom, pridáme tvaroh, olej, vanilkový cukor a vanilkový puding. Všetko dobre premiešame, až nám vznikne hladký krém. 

2. Na záver prilejeme mlieko a limetkovú šťavu, pričom získame tekutú plnku. Plnku vylejeme do formy na pečenie a pečieme pri 175 °C asi 50 minút. Tvarohový koláč ponatierame figovým džemom a dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu vychladnúť. Odstránime okraj formy, narežeme trojuholníky a podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára