TVAROHOVO-FIGOVÝ KOLÁČ
Keď nemáte radi suché koláče, tak si tento koláč zamilujete. Je šťavnatý a zároveň osviežujúci. Dobre sa krája a vydrží pár dní v chladničke. Recept sa dá obmieňať na rôzne spôsoby. Vyskúšajte nabudúce s pomarančovým džemom, s ovocím alebo pridajte do plnky 2 PL kakaa.
Potrebujeme:
Cesto:
200 g špaldovej múky
70 g masla
70 g trstinového cukru
1 vajíčko
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
500 g hladkého tvarohu
200 g trstinového cukru
1 vajíčko
1 šálku slnečnicového oleja
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
1/2 l mlieka
1 PL limetkovej šťavy
360 g domáceho figového džemu
Ako nato:
1. Do misy dáme múku, zmäknuté a na kocky nakrájané maslo, cukor, vajíčko a prášok do pečiva. Rukami vymačkáme na hladké cesto. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, priemer 26 cm, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cestom vystelieme formu a aj okraje formy. Potom zmiešame vajíčko s cukrom, pridáme tvaroh, olej, vanilkový cukor a vanilkový puding. Všetko dobre premiešame, až nám vznikne hladký krém.
2. Na záver prilejeme mlieko a limetkovú šťavu, pričom získame tekutú plnku. Plnku vylejeme do formy na pečenie a pečieme pri 175 °C asi 50 minút. Tvarohový koláč ponatierame figovým džemom a dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu vychladnúť. Odstránime okraj formy, narežeme trojuholníky a podávame.
Potrebujeme:
Cesto:
200 g špaldovej múky
70 g masla
70 g trstinového cukru
1 vajíčko
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
500 g hladkého tvarohu
200 g trstinového cukru
1 vajíčko
1 šálku slnečnicového oleja
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
1/2 l mlieka
1 PL limetkovej šťavy
360 g domáceho figového džemu
Ako nato:
1. Do misy dáme múku, zmäknuté a na kocky nakrájané maslo, cukor, vajíčko a prášok do pečiva. Rukami vymačkáme na hladké cesto. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, priemer 26 cm, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cestom vystelieme formu a aj okraje formy. Potom zmiešame vajíčko s cukrom, pridáme tvaroh, olej, vanilkový cukor a vanilkový puding. Všetko dobre premiešame, až nám vznikne hladký krém.
2. Na záver prilejeme mlieko a limetkovú šťavu, pričom získame tekutú plnku. Plnku vylejeme do formy na pečenie a pečieme pri 175 °C asi 50 minút. Tvarohový koláč ponatierame figovým džemom a dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu vychladnúť. Odstránime okraj formy, narežeme trojuholníky a podávame.
Komentáre
Zverejnenie komentára