SLIVKOVÉ KNEDLÍKY
Lahodné knedlíky zo zemiakového cesta. Sú plnené slivkami, obalené v škoricovom cukri, pokvapkané rozpusteným maslom. Vynikajúco chutia i s tvarohom, makom, opraženou strúhankou alebo mletými orechmi. Z uvedeného množstva si pripravíte 15 slivkových knedlíkov.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
127 g špaldovej múky
22 g jemnej krupice
1 ČL mletého šafránu
15 sliviek
1 vajce
štipku soli
trochu rozpusteného masla
trochu kryštálového cukru
1 PL práškového cukru
2 ČL mletej škorice
Ako nato:
1. Uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pomúčime si pracovnú dosku, na ktorej spracujeme nastrúhané zemiaky s múkou, krupicou, šafránom, soľou a vajíčkom. Z cesta vytvoríme valček, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Do kúskov zabalíme vypeckované slivky.
2. Slivkové knedlíky vhadzujeme do vriacej osolenej vody a varíme ich približne 5 minút. Mali by vyplávať na povrch, to je znamenie, že sú hotové. Vyberieme ich a podávame s cukrom zmiešaným so škoricou a rozpusteným maslom.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
127 g špaldovej múky
22 g jemnej krupice
1 ČL mletého šafránu
15 sliviek
1 vajce
štipku soli
trochu rozpusteného masla
trochu kryštálového cukru
1 PL práškového cukru
2 ČL mletej škorice
Ako nato:
1. Uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pomúčime si pracovnú dosku, na ktorej spracujeme nastrúhané zemiaky s múkou, krupicou, šafránom, soľou a vajíčkom. Z cesta vytvoríme valček, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Do kúskov zabalíme vypeckované slivky.
2. Slivkové knedlíky vhadzujeme do vriacej osolenej vody a varíme ich približne 5 minút. Mali by vyplávať na povrch, to je znamenie, že sú hotové. Vyberieme ich a podávame s cukrom zmiešaným so škoricou a rozpusteným maslom.
Komentáre
Zverejnenie komentára