21. 6. 2016

SLIVKOVÉ KNEDLÍKY

Lahodné knedlíky zo zemiakového cesta. Sú plnené slivkami, obalené v škoricovom cukri, pokvapkané rozpusteným maslom. Vynikajúco chutia i s tvarohom, makom, opraženou strúhankou alebo mletými orechmi. Z uvedeného množstva si pripravíte 15 slivkových knedlíkov. 

Potrebujeme: 

500 g zemiakov 
127 g špaldovej múky 
22 g jemnej krupice 
1 ČL mletého šafránu
15 sliviek
1 vajce 
štipku soli 
trochu rozpusteného masla 
trochu kryštálového cukru
1 PL práškového cukru
2 ČL mletej škorice

Ako nato: 

1. Uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pomúčime si pracovnú dosku, na ktorej spracujeme nastrúhané zemiaky s múkou, krupicou, šafránom, soľou a vajíčkom. Z cesta vytvoríme valček, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Do kúskov zabalíme vypeckované slivky. 

2. Slivkové knedlíky vhadzujeme do vriacej osolenej vody a varíme ich približne 5 minút. Mali by vyplávať na povrch, to je znamenie, že sú hotové. Vyberieme ich a podávame s cukrom zmiešaným so škoricou a rozpusteným maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára