5. 6. 2016

ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

Už sme tu mali arabskú ryžu, šafránovú ryžu, kardamónovú ryžu, ryžu s tekvicou a teraz tu máme ďalšiu ryžovú variantu. Ryžu so špenátom. Rizoto je krémové a je prevoňané citrónovým tymiánom. Zdravý recept s vysokým obsahom kyseliny listovej, ktorý ocenia deti, vegetariáni a tehotné ženy.

Potrebujeme:

200 g ryže 
200 g čerstvého baby špenátu 
500 ml slepačieho vývaru
1 cibuľu 
3 strúčiky cesnaku 
soľ a čierne mleté korenie
1 PL masla 
parmezán 
olivový olej
pár vetvičiek citrónového tymiánu

Ako nato: 

1. Špenát umyjeme a vysušíme ho v utierke. Potom ho krátko podusíme na panvici s troškou olivového oleja. Pridáme soľ a korenie podľa vlastnej chuti. Do hrnca dáme rozpustiť maslo, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Ryžu umyjeme a pridáme ju k cibuli, krátko smažíme za stáleho miešania. Ďalej zalejeme postupne horúcim vývarom asi po jednej naberačke. 

2. Počkáme, kým vývar vsiakne a opäť zalejeme a takto postupuje i ďalej dookola. Varíme na miernom ohni, kým ryža nezmäkne. Po uvarení pridáme k ryži špenát, pár vetvičiek nasekaného tymiánu a všetko spolu premiešame. Na vrch nastrúhame parmezán a dekorujeme tymiánom. Ak chcete mať rizoto ešte krémovitejšie, pridajte do ryže ešte trochu masla a parmezánu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára