TCHEREK
500 g hladkej múky
250 g jogurtového masla
75 g kryštálového cukru
2 vajíčka
4 PL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
1 PL slnečnicového oleja
1/2 citrón
1 vanilkový cukor
1 ČL prášku do pečiva
Obaľovanie:
300 g kvetového medu
200 g mletých vlašských orechov
2 bielka
Ako nato:
1. K múke pridáme prášok do pečiva, vanilkový cukor, cukor, vajíčka, olej a nakrájané studené maslo. Nastrúhame citrónovú kôru a vytlačíme citrónovú šťavu. Na záver pridáme vodu z pomarančových kvetov. Rukami zapracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky minimálne na hodinku odpočinúť.
2. Z cesta si spravíme malé guľôčky, vo veľkosti asi 5 cm, ktoré rukami rozšúľkame na rohlíčky. Rohlíčky obalíme najprv v bielku potom v mletých orechoch a ukladáme na plech s papierom na pečenie vedľa seba. Pečieme pri 180 °C asi 15-20 minút, až kým rohlíčky chytia zlato-hnedú farbu. Ešte teplé rohlíčky ponoríme do vysokej misky s medom, vyberieme a necháme na mriežke odkvapkať.
TIP: Neskôr, odkvapkaný med nevyhadzujte, dajte ho opäť na rohlíčky, bola by škoda ho vyhodiť.
Komentáre
Zverejnenie komentára