TCHEREK

Sladké pečivko ku káve alebo k čaju. Rohlíčky sú prevoňané vodou z pomarančových kvetov. Z vonku sú chrumkavé a vďaka jogurtovému maslu z vnútra vláčne. Tentokrát bez plnky, ale zato s voňavým kvetovým medíkom. Dlho vydržia a netvrdnú. Skúste si ich urobiť aj Vy.

Potrebujeme: 

500 g hladkej múky 
250 g jogurtového masla 
75 g kryštálového cukru 
2 vajíčka 
4 PL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
1 PL slnečnicového oleja 
1/2 citrón 
1 vanilkový cukor 
1 ČL prášku do pečiva 

Obaľovanie:

300 g kvetového medu
200 g mletých vlašských orechov
2 bielka

Ako nato: 

1. K múke pridáme prášok do pečiva, vanilkový cukor, cukor, vajíčka, olej a nakrájané studené maslo. Nastrúhame citrónovú kôru a vytlačíme citrónovú šťavu. Na záver pridáme vodu z pomarančových kvetov. Rukami zapracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky minimálne na hodinku odpočinúť. 

2. Z cesta si spravíme malé guľôčky, vo veľkosti asi 5 cm, ktoré rukami rozšúľkame na rohlíčky. Rohlíčky obalíme najprv v bielku potom v mletých orechoch a ukladáme na plech s papierom na pečenie vedľa seba. Pečieme pri 180 °C asi 15-20 minút, až kým rohlíčky chytia zlato-hnedú farbu. Ešte teplé rohlíčky ponoríme do vysokej misky s medom, vyberieme a necháme na mriežke odkvapkať. 

TIP: Neskôr, odkvapkaný med nevyhadzujte, dajte ho opäť na rohlíčky, bola by škoda ho vyhodiť. 

Komentáre

Obľúbené príspevky