Ak si palacinky pripravíte pre Vás, môžte cukor úplne vynechať. Pre deti avšak sú chutnejšie, keď sú osladené. Zvyšný mangový krém sa dá vypiť ako husté smoothie alebo si ho zamrazte a vychutnajte neskôr ako ovocnú dreň. Z uvedeného množstva si pripravíte asi 16 menších palaciniek.
Potrebujeme:
240 g špaldovej múky
1 a pól šálky mlieka
2 PL kvalitného kakaa
2 PL práškového cukru
1 PL oleja
2 vajíčka
štipku soli
pár kúskov jahôd
Mangový krém:
1 zrelé mango
1 banán
pár kvapiek citrónovej šťavy
Ako nato:
1. V mlieku rozšľaháme múku, kakaový prášok, soľ, cukor, vajíčka a olej. Hotové cesto necháme chvíľu odstáť. Postupne na rozpálenej panvici upečieme menšie palacinky. Kakaové palacinky podávame s mangovým krémom a jahodami. Mangový krém si pripravíme tak, že ošúpeme mango a banán. Nakrájame ich na malé kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a rozmixujeme na jemný krém.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára