3. 6. 2016

KAKAOVÉ PALACINKY

Ak si palacinky pripravíte pre Vás, môžte cukor úplne vynechať. Pre deti avšak sú chutnejšie, keď sú osladené. Zvyšný mangový krém sa dá vypiť ako husté smoothie alebo si ho zamrazte a vychutnajte neskôr ako ovocnú dreň. Z uvedeného množstva si pripravíte asi 16 menších palaciniek. 

Potrebujeme: 

240 g špaldovej múky 
1 a pól šálky mlieka
2 PL kvalitného kakaa 
2 PL práškového cukru
1 PL oleja
2 vajíčka 
štipku soli 
pár kúskov jahôd

Mangový krém:

1 zrelé mango
1 banán
pár kvapiek citrónovej šťavy

Ako nato: 

1. V mlieku rozšľaháme múku, kakaový prášok, soľ, cukor, vajíčka a olej. Hotové cesto necháme chvíľu odstáť. Postupne na rozpálenej panvici upečieme menšie palacinky. Kakaové palacinky podávame s mangovým krémom a jahodami. Mangový krém si pripravíme tak, že ošúpeme mango a banán. Nakrájame ich na malé kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a rozmixujeme na jemný krém. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára