20. 7. 2016

AVOKÁDO LASSI

Zdravý, ale aj krásne do zelena zafarbený nápoj, ktorý pasuje k horúcim letným dňom. Má krémovú konzistenciu, ľahko sa pripravuje a veľmi dobre chutí. Ak máte radi avokádo pozrite si i ďalšie recepty, napríklad kardamónová ryža s avokádom, avokádo-mango smoothie alebo avokádový hummus.

Potrebujeme: 

2 zrelé avokáda 
1 banán
pár kvapiek citrónovej šťavy
150 g bieleho gréckeho jogurtu
1 ČL medu
1/4 ČL mletého kardamónu 
1/4 ČL mletej škorice
150 ml kokosového mlieka
citrónovú kôru z 1 bio citrónu
kocky ľadu

Ako nato: 

1. Ošúpeme avokáda a banán. Nakrájame ich na menšie kúsky a vhodíme do mixéra. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a rozmixujeme na jemný krém, ktorý porozdeľujeme do pohárov. Do misky dáme jogurt, med, kardamón, škoricu a všetko spolu premiešame. K jogurtovej zmesi prilejeme kokosové mlieko a vyšľaháme pár minút mixérom. Mixujeme až do vtedy, kým sa na povrchu začnú tvoriť menšie bublinky. 

2. Až teraz pridáme nastrúhanú citrónovú kôru do zmesi. Jogurtovú zmes dáme postupne do pohárov na avokádový krém. Vrch posypeme ľubovolne škoricou a podľa potreby nastrúhame ešte citrónovú kôru. Avokádo lassi poriadne premiešame, dáme vychladiť do chladničky a podávame prípadne s kockami ľadu. 

TIP: Ak by sa Vám zdalo lassi príliš husté, prilejte trošku vody a keby sa Vám zdalo lassi málo sladké doslaďte podľa vlastnej chuti trstinovým cukrom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára