25. 7. 2016

BANÁNOVO-KAKAOVÝ CHIA PUDING

Zo supermarketov sme zvyknutý na pudingy, ktoré sú veľmi sladké a rýchlo nás zasýtia. Tento puding je krásne krémový a zároveň lahodný. Na posedenie sa dá zjesť vo veľkom množstve a máte pocit, že sa ho neviete dojesť. Je nesladený a bez akýchkoľvek farbív a iných konzervačných nezdravých prípravkov. Ak ste na sladšie varianty pudingov, osladte si puding tak ako máte radi.

Potrebujeme: 

400 ml mlieka 
2 PL chia semienok 
3 banány
80 g mletých mandlí
70 g kokosu
3 PL kakaa
pár kvapiek mandľovej arómy 

Ako nato: 

1. Do väčšej misky vlejeme mlieko, do ktorého pridáme chia semienka a necháme ich v mlieku na noc odstáť, alebo minimálne na 1 hodinu. Na druhý deň vhodíme do mixéru banány, mandle, kokos, kakao a pokvapkáme mandľovou arómou. Rozmixujeme na hladký krém a ku koncu mixovania pridáme nabobtnané chia semienka s mliekom a opäť všetko spolu rozmixujeme. 

2. Banánovo-kakaový puding naplníme do 3 sklenených pohárov, ja som použila zavareninové poháre a dáme do chladničky vychladiť, minimálne na 3 hodiny. Potom posypeme puding nasekanými lieskovými orieškami, chia semienkami a dekorujeme mätou marokánskou. 

TIP: Pre jemnejšiu konzistenciu pudingu, rozmixujte vopred kokos na múčku. Ak by sa Vám banánovo-kakaový chia puding zdal príliš hustý, dolejte podľa potreby trochu mlieka. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára