13. 7. 2016

MRAZENÉ TIRAMISU


V letných horúčavách sa treba schladiť a hlavne osviežiť mrazeným dezertom. Čo tak si vyrobiť domáce tiramisu. Je vyrobené za pár minút a nemusíte pritom vôbec zapínať rúru. Dá sa zobrať i so sebou napríklad do prenosnej mrazničky, takže letné piknikovanie je zaručene vydarené. 

Potrebujeme: 

500 g mascarpone 
250 g detských piškótov 
100 g bieleho trstinového cukru 
4 žĺtka 
2 bielka 
2 šálky espresso kávy (LAVAZZA)
1 ks vanilkového cukru
kvalitné kakao 
pár kvapiek vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA D`ORANGER)

Ako nato: 

1. Žĺtky zmiešame s vanilkovým cukrom a cukrom do penista. Priemiešame mascarpone a zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Okrem bielkov krém mascarpone nikdy nešľahám mixérom, lebo by príliš zredol. Do uvarenej a vychladnutej kávy pridáme pár kvapiek vody z pomarančových kvetov. 

2. Do bochníkovej formy na pečenie, uložíme na dno piškóty, ktoré ukladáme tesne vedľa seba. Polejeme ich vychladnutou kávou. Najlepšie pomaličky menšou lyžičkou. Potom na piškóty navrstvíme krém. Rozložíme druhú vrstvu piškót. Polejeme opäť kávou a navrstvíme krém. 

3. Takto postupujeme i ďalej, až kým forma na pečenie nebude plná. Na záver krém uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme formou na pečenie o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. Povrch posypeme riadnou dávkou kakaa a dáme zamraziť minimálne na 3-4 hodiny do mrazničky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára