25. 10. 2016

JAHŇACIE REBIERKA NA BYLINKÁCH

Najlepšie sú jahňacie rebierka zo zabíjačky. Také, pri ktorých sa poriadne zapotíte, s dobrým pocitom, že ste spravili kus práce. Myslím tým čerstvý jahňací chrbát, ktorý si poctivo narežete na jednotlivé kotletky nožíkom. Na záver ich upražíte s voňavými bylinkami v masielku. A potom sa už len spokojne púšťate do šťavnatého mäska, hmm, tá vôňa, tá chuť.

Potrebujeme: 

4 ks jahňacích rebierok
2 strúčiky cesnaku 
2 vetvičky čerstvej šalvie a rozmarínu
bylinkovú soľ napríklad túto
čierne mleté korenie 
1 PL masla

Ako nato: 

1. Rebierka umyjeme a vysušíme ich z ľahka papierovými utierkami. Okoreníme podľa vlastnej chuti a opekáme na masle s cesnakom, s bylinkami z každej strany, asi 5 minút do mäkka. Na záver ich osolíme bylinkovou soľou podľa vlastnej chuti a podávame ešte teplé na predohriatom tanieri, buď samostatne alebo so zemiakmi, s ryžou, s cestovinou, so šalátom, s couscousom, s horčicou a vlastne všetkým, čo máte radi.

TIP: Rebierka nesmažte príliš dlho, mali by byť mäkké. Soľte až na konci.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára