12. 11. 2016

AVOKÁDOVÝ CHIA PUDING

Rýchlo pripravený puding, ktorý si vychutnáte bez výčitiek. Je nesladený, bez farbív alebo akýchkoľvek iných nezdravých produktov. Konzistencia je krémová až mierne hustá. Prevláda chuť avokáda a voní po vanilke. Pripravte si puding do zavareninových pohárov a zoberte si ho hocikedy so sebou. Do práce, do školy, na výlet alebo do parku. Puding Vás zasýti, posilný a dobije energiou.

Potrebujeme: 

2 zrelé avokáda 
1 zrelé mango 
1 banán 
3 PL kokosového mlieka
2 PL chia semienok 
pár kvapiek citrónovej šťavy 
pár kvapiek vanilkového extraktu
pár mandlí a vlašských orechov
mätu marokánsku 

Ako nato: 

1. Ošúpeme mango. Nakrájame ho na menšie kúsky a vhodíme do mixéra. Ošúpeme avokáda, vhodíme ich taktiež do mixéra a pokvapkáme ešte citrónovou šťavou. Pridáme nakrájaný banán, kokosové mlieko, vanilkový extrakt a chia semienka. Všetko spolu rozmixujeme na hladký krém. Avokádový chia puding naplníme do dvoch sklenených nádob, použila som zavareninové poháre a posypeme ľubovoľne orechmi, mandľami a chia semienkami. Dekorujeme mätou marokánskou. 

TIP: Pre jemnejšiu konzistenciu pudingu, pridajte do pudingu mleté chia semienka. Avokádový chia puding konzumujeme najlepšie v deň výroby, ale jeden deň v chladničke, by nemal byť tiež problém, akurát, že avokádo trošku ztmavne a puding bude hustejší.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára