19. 8. 2015

KURA S CÍCEROM A HRANOLKAMI

Dnes majú chuťové poháriky sviatok. Ak sa vám pred varením nechce cícer namáčať, kúpte si hotový. Dostanete ho kúpiť buď v plechovke alebo v skle. Kto si myslí, že tento recept nie je nič zvláštneho sa mýli. Zo všedného dňa v kuchyni, môžte zažiť kulinársky zázrak. Dúfam, že vás oriešková chuť cíceru očarí ako mnňa.



Potrebujeme: 

1 kg kuraťa 
7 - 8 zemiakov 
2 hrsti uvareného cíceru 
1 ČL kari korenia 
1 ČL štipľavej mletej papriky
1/2 citrónovej šťavy 
soľ a čierne mleté korenie 
olivový olej 
slnečnicový olej

Ako nato: 

1. Kura umyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Rozporcujeme ho na 6 častí a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme do jánskeho skla, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Pokvapkáme trošku olivovým olejom a rukami zo všetkých strán koreniny dobre do kuraťa vmasírujeme. Zalejeme vodou a pečieme v rúre pri 200 °C približne 25 minút. 

2. Medzitým si ošúpeme zemiaky. Umyjeme a nakrájame na väčšie hranolky. Osolíme a začneme smažiť v slnečnicovom oleji a v hlbšej panvičke do zlatova. Hotové hranolky ukladáme na papierové utierky. Hranolky a uvarený cícer pridáme ku kuraťu a necháme ešte takých 15 minút piecť v rúre. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára