MAAKOUDA

Milujem jedlo! To ste si určite už všimli. Vždy, keď cestujem s mojím mužom do Alžírska, je pre mňa nádherný darček. Čo sa týka jedla, tak je Alžírsko neporaziteľnou krajinou. Nájdete tu ovocie, zeleninu, ryby, mäso, ryžu, kuskus, cestoviny a sladké koláče od výmyslu sveta. Toto vegetariánske jedlo sa predáva hlavne v uliciach ako Streetfood jedlo, v menších pouličných stánkoch. Chutí vynikajúco. Z uvedeného receptu si pripravíte 26 zemiakových koláčikov.





Potrebujeme: 

1 kg zemiakov 
3 vajíčka 
1 PL petržlenovej vňate 
1 PL čerstvého korianderu 
1 PL čerstvého rozmarínu
2 ČL mletej rasce 
2 ČL morskej soli 
1 ČL čierneho mletého korenia
hladkú múku 
slnečnicový olej

Ako nato: 

1. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame na kocky a necháme povariť v osolenej vode, až kým nezmäkknú. Medzitým nasekáme petržlen, koriander a rozmarín. Uvarené zemiaky precedíme a vidličkou pomačkáme na zemiakové pyré. Pridáme korenie, jedno vajíčko a dobre premiešame. Ďalej si v rukách krúživými pohybmi vymodelujeme guľaté guľky, asi 26 guliek. 

2. Na vyprážanie si pripravíme jeden tanier s hladkou múkou a druhý tanier s dvomi vajíčkami. Olej v panvičke necháme dobre rozohriať. Všetky guľky najprv obalíme vo vyšľahanom vajíčku a potom v múke a oprážame z oboch strán do zlatova. Vyberieme z panvičky a ukladáme na papierové utierky. Odležané koláčiky dekorujeme čerstvým rozmarínom.

Komentáre

  1. Toto nevyzerá moc zložito...snáď to zvládnem aj ja - antikuchár ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to jednoduchý a skvelý recept, ktorý zvládne aj antikuchár. Veľa šťastia!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky