MAAKOUDA
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
3 vajíčka
1 PL petržlenovej vňate
1 PL čerstvého korianderu
1 PL čerstvého rozmarínu
2 ČL mletej rasce
2 ČL morskej soli
1 ČL čierneho mletého korenia
hladkú múku
slnečnicový olej
Ako nato:
1. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame na kocky a necháme povariť v osolenej vode, až kým nezmäkknú. Medzitým nasekáme petržlen, koriander a rozmarín. Uvarené zemiaky precedíme a vidličkou pomačkáme na zemiakové pyré. Pridáme korenie, jedno vajíčko a dobre premiešame. Ďalej si v rukách krúživými pohybmi vymodelujeme guľaté guľky, asi 26 guliek.
2. Na vyprážanie si pripravíme jeden tanier s hladkou múkou a druhý tanier s dvomi vajíčkami. Olej v panvičke necháme dobre rozohriať. Všetky guľky najprv obalíme vo vyšľahanom vajíčku a potom v múke a oprážame z oboch strán do zlatova. Vyberieme z panvičky a ukladáme na papierové utierky. Odležané koláčiky dekorujeme čerstvým rozmarínom.
1. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame na kocky a necháme povariť v osolenej vode, až kým nezmäkknú. Medzitým nasekáme petržlen, koriander a rozmarín. Uvarené zemiaky precedíme a vidličkou pomačkáme na zemiakové pyré. Pridáme korenie, jedno vajíčko a dobre premiešame. Ďalej si v rukách krúživými pohybmi vymodelujeme guľaté guľky, asi 26 guliek.
2. Na vyprážanie si pripravíme jeden tanier s hladkou múkou a druhý tanier s dvomi vajíčkami. Olej v panvičke necháme dobre rozohriať. Všetky guľky najprv obalíme vo vyšľahanom vajíčku a potom v múke a oprážame z oboch strán do zlatova. Vyberieme z panvičky a ukladáme na papierové utierky. Odležané koláčiky dekorujeme čerstvým rozmarínom.
Toto nevyzerá moc zložito...snáď to zvládnem aj ja - antikuchár ;)
OdpovedaťOdstrániťJe to jednoduchý a skvelý recept, ktorý zvládne aj antikuchár. Veľa šťastia!
OdpovedaťOdstrániť